DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...

Join the forum, it's quick and easy

DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...
DOM ZA VSE PSE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse mešančke, rodovniške pse in mačke :)

Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 6 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 6 gostov

Noben

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 66, dne Sre 9 Okt - 6:18:11
Latest topics
» NAŠ JE PA TA TEDEN TAKO PRIDEN
Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja EmptyPet 6 Feb - 20:03:56 by Žlička

» Črni laponski pes
Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja EmptyČet 5 Feb - 20:43:31 by Žlička

» Mikrosporija
Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja EmptySre 4 Feb - 19:11:53 by Anubis

» Prostata pri psih
Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja EmptySre 4 Feb - 13:22:37 by Anubis

» Dva mlada psička iščeta stalen dom
Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja EmptyNed 1 Feb - 22:22:28 by Žlička

» Čudovita zgodba
Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja EmptyNed 1 Feb - 19:51:33 by Žlička

» Vprašanje za admine
Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja EmptyPet 30 Jan - 23:08:10 by Anubis

» Hemangiosarkom
Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja EmptyPet 30 Jan - 22:35:48 by Anubis

» Leptospiroza
Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja EmptyPet 30 Jan - 21:47:05 by Anubis

You are not connected. Please login or register

Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja

+3
Vet.Tehnik
Evyy
Sarch
7 posters

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 1]

Sarch

Sarch
Novinec
Novinec

VIDEO

Kužke se da kupiti tudi za razmeroma majhen denar, vendar je takšen nakup pogosto najdražji. Mladiči so pri preprodajalcih bolni, niso cepljeni, nimajo dokumentov, ustrezne nege … Ekipa oddaje Preverjeno je obiskala naključno izbrana prodajalca psov.

klikni na to povezavo
http://www.24ur.com/novice/slovenija/crni-trg-s-pasjimi-mladici.html

Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja HHH
upload images

Sarch

Sarch
Novinec
Novinec

Zgodba Nike Cizić o nakupu nerodovniškega "yorkshirskega terrierja":

"Upam, da ne bo nič narobe, če kar tukaj napišem svojo zgodbo  Mi smo si strašno želeli majhnega psa Yorkija (yorksihrski terier). Kot nevedneži, smo na bolhi našli oglas za kvazi " mini yorkije". Takoj smo se odločili za nakup enega od nj...ih. Takrat še nismo vedeli, da "mini" yorki ne obstaja, saj imajo pasme STANDARD. Torej ekstra mini, ali ekstremno mini, samo privablja kupce!!! Odšli smo torej na ogled psičkov... Stali smo že pri vratih, ko sta dva moška prinesla "yorkija" in rekla, da ostalih mladičkov in mamice pa ne moremo videti, ker se ravno odpravljajo... Naivno smo jima verjeli, čeprav se nam je vse zdelo nekoliko čudno. Na kužka smo se strašno navezali... Dokler nismo ugotovili, da ima prirojeno dedno napako izpah pogačice. Kuža je po mukah in volji do življenja preživel. Pa vendar ni zrastel v psa, ki smo ga kupili. Namreč njegove noge so bile predolge, bil je pa 1x večji od normalnega yorkija... Pa vseeno smo ga imeli strašno radi. Čeprav zdaj vem, da ni niti malo ostrezal standardu. Kuža je poginil pri 5 letih zaradi raka na črevesju.. Takrat se nam je podrl svet Crying or Very sad( Kužka ZELO pogrešamo in ni dneva ko nebi nanj pomislili... Zato ljudje, poskusite se čim bolj izogniti nakupu "čistokrvnega psa brez rodovnika" saj takšen NE obstaja! Če želite čistokrvnega psa, kupite psa Z rodovnikom, iz PSARNE! Prosim če objavite mojo zgodbo, lp"

* Prispevala Jana Premk*

Pred parimi leti, smo se tudi mi odločili za nakup psa. Odločili smo se za nakup nemškega špica. Trgovka pri kateri smo kupili psa nas je sprva pozdravila, nato pa rekla samo " no, katerega kužka želite, prosim čim prej, ker se mi mudi." Groza no! Za bodoč lastnike si vendar moraš vzeti čas, na tak načim veliko psov konča v zavetiščih. Izbrali smo si samčka. Vendar ko je kuža odrasel sploh ni bil podoben nemškemu špicu, zrasel je v psa podobnega samojedu. Kajti bil je prevelik, ker pa smo živeli v zelo majhnem stanovanju, smo ga morali oddati... Še zdaj mi je strašno žal, kužka zelo pogrešamo.

*Anonimno*

Našega Kodija smo kupili pred 3 leti, pri nekem trgovcu. Zagotavljal nam je, da je kuža Pudelj, pa vendar je zrastel v ogromnega psa, ki ni niti najmanj podoben pudlju. Na srečo ni bil nič bolan, pa vendar nismo dobili pasme, ki smo si jo želeli. Vseeno pa imamo Kodija izredno radi. In bi radi, da bi bil čim bolj zdrav in vesel kuža, zato mu nudimo vse kar potrebuje.

*Prispevala Jožica Novak*
* Slika je od enega trgovca nerodovniških psov*

Pred mesecem dni smo se za vedno poslovili od naše psičke Ajše... Z bolečino v srcu vam opisujem mojo zgodbo.

Kužika je bila kupljena pri enem trgovcu na oglasniku salomon. Na oglasu so bile lažne fotke, ki sploh niso bile od njegovih kužkov. Kajti ko smo prišli so bili mladički v skrajno umazanem prostoru na betonu. Mamica ni bila nič kaj negovana, oče pa tudi ne. Ker so se nam mladički zasmilili, smo se odločili rešiti enega od njih. Ko smo po parih tednih ugotovili, da sploh ni bila cepljena, saj je dobila eno izmed bolezni, ki jih dobijo pasji mladički, naj pa bi bila cepljena proti tej bolezni. Bila je izredno drobčkana in povrhu še prehlajena. Na koncu ji ni uspelo... Poginila je v mojem naročju. Takšne bolečine ne znam opisati, ki sem jo takrat občutila... Naj povem še to, da bi naj kužika bila maltežanka. Prosim bodoče lastnike psov, POZANIMAJTE SE PRED NAKUPOM PSA!!! l.p

*Slika je simbolična*
Zgodba je napisana anonimno.

Pozdravljeni! Smo eni tistih, ki smo kupili nerodovniškega psa pri znanem preprodajalcu Ivanu Matoši. Našega Nikkija, smo dobili pri približno 2 mesecih. Seveda nam "lastnik" ni dovolil ogleda ostalih mladičkov. Seveda smo naivni, kot smo bili kupili psa. Zagotavljal nam je, da je kuža zdrav. Bil je res posrečen kuža. Naj bi bil pasme maltežan, bil pa je bolj podoben kakšnemu pudlju. Imel je skodrano dlako in modre očke. To je dokaz. Pa vendar je bil poseben. Bolan na srečo ni bil nič, kar je čudež saj je bil vendar kupljen pri preprodajalcu. Poginil je pri 9 letih zaradi tumorja. Zdaj nevem ali je to dedno ali ne, vem samo, da ga strašno pogrešamo, bil je naša zvezdica, lp

*slika je simbolična*
Avtorica: Nina Jelen
Mi smo kupili nerodovniškega " samojeda" ki je bolan že od kar smo ga prinesli domov. Sprva je le kašljal in kihal, ko smo ga peljali k veterinarju, pa nam je rekečl, naj več ne kopujemo nerodovniških psov, da je to navaden NATEG in kuža da ima pljučnico... Pljučnico je na srečo prebolel, zdaj pa ima probleme z kolki, star komaj 1 leto... Žalostno res, da gre ljudem samo za denar.
*Prispevala Ana Krstnik*
*slika je simbolična*

Pred leti, ko smo kupovali našega prvega psa, smo se odločili za Border Collia. Hčerki sta pridno obljubljali, da bosta zanj lepo skrbeli, verjela sem jima, saj sta po naravi zelo odgovorni. Tako smo se odločili , da pogledate časopisne oglase... (NAPAKA!). Zagledali smo oglas, kjer so bili na sliki prelepi Border Colliji, vsaj na sliki so se mi zdelo lepi. Zdaj vem, da so slike bile lažne, ukradene! Poklicala sem na številko in se dogovorila za ogled psičkov. Ko smo prispeli sem zagledala obupne razmere v katerih so ti psi živeli. Polno psov, več pasem... Psi v majhnih kletkah, umazanija povsod... Crying or Very sad( Groza no! Nevem kako je človek sposoben storiti kaj takšnega. Takrat se nisem želela spuščati v probleme, zato jih nisem prijavila, pa vendar mi je danes žal. Lastnik je trdil, da so psički " čistokrvni brez rodovnika"... Rekel je, da se mu rodovnik zdi nepotreben.. Slepo smo mu verjeli. Tako smo rešili eno psičko iz obupnih razmer... Psička je bila doma vsa prestrašena, nič si ni upala, prestrašila se je vsakega šuma, zvoka. Ljudem ni zaupala, niti živalim. Več mesecev smo se trudili jo spraviti k sebi. Uspelo nam je. Pa vendar je psička zbolela za epilepsijo, poginila nam je po mesecu dni. Ko je povrhu tega postala še paralizirana od desne strani glave navzdol, tega več ni prenesla in se je predala Crying or Very sad( Bolečina, ki nam jo je takrat povročila je bila nepopisna... Pogrešamo jo! ZELO! Nikdar je ne bomo pozabili, vedno bo v naših srcih. Zdaj imamo novega psa, rodovniškega. Zdrav je kot dren, brez dednih hib ali bolezni. Tudi njega imamo strašno radi, vendar naše prejšnje psičke ne bo nikdar zamenjal noben kuža... l.p
Oznake: Zakaj rodovnik?

skela
Re: rodovnik da ali ne

05.11.07 13:45
"Čistokrvni" pes brez rodovnika enostavno ne obstaja.
Je nateg.
Priljubljena beseda za okoli prenašat naiven folk.

Poglej: greš na dani naslov prodajalca z Bolhe in ti pokaže
kepico, ki je kao "čistokrvni" tapata pes.
In mu VERJAMEŠ. Ker drugega ne moreš. Enostavno HOČEŠ verjet,
ker :
1) je tak pes cenejši
2) ker je rodovnik itak samo afnanje
3) ker ga lahko takoj vzameš domov, pa še nihče ti ne teži s
papirji in pogodbami, ne pa da čakaš par mesecev na pravo leglo

Če hočeš recimo bokserja, potem kupi bokserja....in ne bokserju
podobnega psa, za katerega ti prodajalci TRDIJO, da je "čistokrven".
Aja?
Kako pa veš, da ni med predniki čivave?? Ker so oni REKLI tako???

Če ti je pa vseeno, ali je pes rodovniški in ti je vseeno za pasmo,
je edini drugi način obisk zavetišča.
Tam je tudi veliko "čistokrvnih" psov, ki so jih ljudje poceni
nabavili in se jih poceni iznebil

By lady:

Živio!
Rada bi povedala svoje mnenje o vsem tem.Rodovnik ni samo papir je tudi vpogled v preteklost parjenj in na ta način ima vsak možnost preverit morebitne težave pri potomcih.Vsak dober vzreditelj se zelo trudi pariti z najboljšimi samci in samicami to občasno pomeni tudi zelo dolgo potovanje ali uvoz sperme itd.Seveda to stane nekaj denarja.Vsi ,ki hodimo po razstavah (no skoraj vsi)je to za nas dogodek in seveda za vse kužke tudi tako se med seboj malo poigrajo in tudi socializacija psa je gibanje med drugimi kužki itd.Pri nas sedaj trenutno razstavljam dva s seboj pa vedno vzamem vse 4 in kdo najbolj uživa?Naša Lady ,ki se sploh ne razstavlja.S Coletom sta se na zadnji razstavi prav luštno poigrala Ljubezen .Razstava tudi stane nekje približno 45 evrov na psa.Tukaj ne vidim nobenega dobička tudi pri leglu čeprav mladiček stane caa.700-1000 eurov ne ostane kaj dosti.Za leglo se rabi veliko stvari dokupovati(hrana,cepljenja,....)Koliko sploh ostane ni vredno omembe.O tem mislim ,da bi nam Tina lahko povedala več.Sama nikakor še nisem dorasla temu in dokler ne bom tudi mladičkov ne bo.
Tudi moja Lady nima rodovnika z njo je hvalabogu vse vredu nima nikakršnih težav a če bi takrat vedela toliko kot vem sedaj niti pod razno ne bi kupila kužka brez rodovnika pa še tega bi preverila.Upam in želim ti ,da bo ta bela mala kepica zdrava z rodovnikom ali brez.Pa kakšno slikico nam privošči Pomezik .LP

CITIRAM, kar je napisala ena vzrediteljica:

Ker nekateri še vedno mislijo, da obstajata dve vrsti pasme Yorkshirski terier prosim preberite:

Pasma »Mini Yorki« ne obstaja. Standard pasme je od 1.8 do 3,2 kg.
NE vzrejamo »mini« ali kakorkoli drugače poimenovanih »ekstremno majhnih« yorkijev. Ekstremno majhni yorkiji so običajno bolj dovzetni tako za dedne kot nededne napake (odprte fontanele, predgrizavost, težave s srcem,…). Druge pogoste težave vključujejo tudi diarejo ter bruhanje, ki zahtevajo pogoste izredne in drage veterinarske preglede ter operacije. Pogosteje se tudi poškodujejo ter slabše prenašajo anastezijo, česar posledica je lahko tudi smrt. Vsak vzreditelj ima lahko občasno nenavadno majhnega yorkija v kakšem leglu, medtem ko izključno neodgovorni vzreditelji načrtno vzrejajo premajhne yorkije. Prioriteta pri nakupu naj bo torej zdravje in ne velikost! Vsi odgovorni vzreditelji si prizadevajo vzrediti yorkije velikosti 1.8 – 3.2 kg, saj le ta velikost zagotavlja optimalno zdrave pse. Prav tako vsi odgovorni vzreditelji parijo izključno zdrave kužke, ki imajo opravljene zdravstvene preglede.

Če imate kakršnakoli vprašanja ali ste zainteresirani za zdravega, socializiranega in odlično oskrbljenega mladička iz naše psarne vas vabim, da me kontaktirate.

VIR:
http://www.desmidiales.com/index.php?show=13

by: lady:
S nakupom psa brez rodovnika samo povečujemo število le teh.Kako ne bi saj ta posel cveti.Ne razumem ljudi zakaj kljub osveščenosti še vedno kupujejo čistokrvne brez dokumentov.Že prej sem nekje napisala ,da tudi moja ni z rodovnikom a če bi takrat vedela za vse te informacije,ki jih vem sedaj tega ne bi storila.Kot dokaz imam sedaj še 3 Lhasa apse z rodovnikom!Trditev,da se s tem reši vsaj življenje psa je za lase privlečena s tem se je omogočilo še več takšnih prodaj.Normalno in logično je da vsak izbira sam nikogar ne obtužujem ali kritiziram.Želim samo to ,da vsak premisli o nakupu še enkrat.Tudi v zavetišču se vsake toliko pojavi kakšen maltežan .
O razstavah še to.Sama razstavljam in ta dan je namenjen meni in kužkam skupaj preživimo cel dan kar vsak dan žal ne gre saj je treba v službo.S tem ,da sem prisotna želim ljudem pokazat pasmo,da v živo vidijo potipajo psa.Nikakor ne bi trdila ,da ljudje mučijo s tem živali.Seveda so tudi (ŽAL) takšni a to je isto kot bi primerjali mater ,ki je zavrgla svojega otroka ga pretepala itd.in mater ,ki resnično lepo skrbi za otroka.Nikakor zaradi tega nismo vse matere slabe kaj ne?Ampak samo tista ,ki to počne.Popolnoma isto je z razstavljalci.Ravno zaradi tega je tako važna prava izbira vzreditelja!Tudi kar se tiče cene je to tako tako.Koliko stane veterinarska oskrba zaradi bolezni vsaj približno vsi vemo in teh nekaj 100 evrov je kmalu dosti premalo za kritje stroškov.Medika poskusi prijateljici raje še enkrat premisliti vse za in proti rodovniškemu maltežanu.
Kljub temu ,da mogoče tudi ne bo imel rodovnika pa bo med nami ravno tako dobrodošel.LP

Problem pri nerodovniških psih je, da je velikokrat odsotnost rodovnika posledica tega, da eden od staršev (večinoma mama ali pa kar oba, ker nekdo psice, ki je vzrejnega opravila verjetno ne bi kar tako paril s samcam, ki ga ni). Razlogi, da vzrejnega ne opravijo uspešno so različni. Lahko, da samo ne ustrezajo standardu, lahko pa da je z njimi kaj zdravstveno (dedno) narobe. To so predvsem problemi s sklepi (pri zlatih pinašalcih in labradorcih je recimo zelo pogosta displazija kolkov, kjer kasnejša operacija stane nekaj 1000€). Ne vem katere preglede mora opraviti labradorec za vzrejnega, ampak poznam vzrediteljico, ki ima rentgensko preverjene sklepe za svo pse ...

Nerodovniški psi so po mojem mnenju še bolj rizični od recimo mešancev, ki se jih ne skriva za neko pasmo. Od teh zadnjih namreč tudi ne pričakujemo, da bodo nečemu ustrezali (če smo se odločili za pasmo imamo za to verjetno nek razlog), pa tudi več možnosti imamo pravzaprav (vsaj 50:50 recimo), da je pes boljšega zdravja. Pri nerodovniškem smo lahko pa skoraj prepričani, da je vsaj z enim od staršev nekaj narobe (razen če nam lahko dokažejo, da tamu ni tako, vendar pa bi v tem primeru verjetno imeli tudivzrejno dovoljenje in mladiči posledično rodovnike) in če gre za dedno napako je velika verjetnost, da bo prenešena na mladiča. NIKOMUR ni za verjetni na besedo, najpogostejši izgovor je, da se jim ni dalo ukvarjati s tem, da je bil njihov pes 15 v leglu in zato ni dobil rodovnika (od leta 2003 vsi psi v leglu dobijo rodovnik, pa če jih je 30) ipd.

Strinjam se tudi s predhodnim postom. Mešanci (kamor spadajo vsi psi brez rodovnikov) naj bi bili zastonj ( z izjemo pokritja stroškov oskrbe). Plača se namreč rodovnik, ki je orodje s katerim lahko potem sami preverimo starše, stare starše, vemo, da so vizuelno in karakerno ustrezali standardom itd.) Ne plača se splošnega izgleda psa, ki je pač nečemu podoben. Kaj vam pomaga pes, ki sicer izgleda kot zlati šrinašalec (ki je po ljudskem mišljenju otrokom prijazna pasma), če ima recimo karakter pasme, ki je veliko bolj "živčna" (kak dedek dalmatinec recimo)

Nessi
Re: rodovnik da ali ne

05.11.07 10:29
Ne, ne posplošujem. Pač tako je.

Ja, veliko več možnosti je da bodo rodovniški zdravi iz razlogov, ki sem jih že napisala in žal je ogromno primerov, kjer nerodovniški niso bili zdravi in celo niso niti preživeli dveh mesecev pri novih lastnikih.
Je pa tudi pri rodovniških tako, da 100% garnacije ni, ker gre za živa bitja, pri otrocih ti tudi noben ne more dati garancije da bo vse uredu.Je pa veliko več možnosti, da bodo mladiči zdravi in lepi, če vemo vsaj da sta samec in samec zdrava in tipična predstavnika pasme. A ni to že samo po sebi logično?

Potem je pa tukaj še stvar morale in etike. Ali boš svoj denar nesla nekomu, ki mu je vseeno za živali, ki mu je težko plačati nekaj evrov in pridobiti vzrejno dovoljenje, nekomu ki muči svojo psico in jo pari vsako gonitev, nekomu ki mladiče uvaža iz puppy millov (vtipkaj puppy mill v googla, mogoče ti bo slabo postalo), nekomu ki ve da njegov pes ni zdrav pa ga vseeno pari,...ali nekomu, ki se je vsaj toliko potrudil, da je samca in samico dal zdravstveno pregledati in pridobil vzrejno dovoljenje.

Poleg tega, če prodajalec nateguje da so psi čistokrvni brez rodovnika, potem je tipični zaslužkar in preprodajalec, ker taki psi ne obstajajo. Obstjajo pasemski in mešanci. Pasemski psi so rodovniški, kjer se lahko preveri izvor psa in njegove prednike, mešanci so pa pač mešančki.

Sicer pa, odločitev je vaša in ne moja. Jaz tega psa ne bom imela niti ne bom živela z njim niti ga ne prodajam jaz. Torej lahko le dobronamerno svetujem.

VIR

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.241241832586237.57850.218254144885006&type=3

Gost

Anonymous
Gost

Če nimaš denarja za pasemskega psa pri pravem, odgovornem vzreditelju POSVAJAJ. Ne NASEDAJ.
So seveda pasme ( bernski planšar, doberman, nemški ovčar,boxer, mops) kjer se moraš prekleto potruditi, da dobiš zdravega psa, so pogosto bolni tudi rodovniški, zato si jaz pač psa te pasme ne bi omislila.
Psi s kratkimi smrčki, (bronhiocefaličen sindrom posledično) težave s srcem, epilepsija...Pač gledaš, da je v sami pasmi tega ČIM MANJ, kajti NIČ v naravi NI 100% in lhko zboli še pes tako zdravih prednikov, pri splošno bolanih pasmah pogosro ni ršitve, vendar je vseeno MANJŠA možnost, da bo pes zbolel za srčno napako ČE ima VSE 3 generacije prednikov (rodovnik) pregledano <3, torej starši stari starši...

LOGIKA Wink

Jaz bi kupila psa SAMO če pasma ni hudo degerirana in pri REGISTRIRANEM IN DOBREM VZREDITELJU, tudi med takimi se najdejo slabi, povsod se, a je garancija če ima človek psarno, je registriran kot človek, trgovec iz BOLHE večja. Trgovec je lahko vsak, vzreditelj po pravilniku pa NE.
Komercializacija pasem naredi svojem, če je pasma pogosta...
Jaz se sicer nagibam k redkejšim pasmam, ki niso tako pogoste in zato niso bolane.
Drugač pa POSVAJAJTE!

Sarch

Sarch
Novinec
Novinec

Ali se vam to zdijo bernski planšarji?
Nikakor ne nasedajte takim oglasom!

Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja 183847_220720487971705_1888869_n

PRAVI BERNSKI PLANŠAR

Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja Bernski_plansar_mali

free image uploading

PRIMER NATEGA.

Sarch

Sarch
Novinec
Novinec

Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja 216918_220720497971704_421847_n
image upload

Ivan Matoša - eden glavnih preprodajalcev domačih živali v Sloveniji - IZOGIBAJTE SE GA NA DALEČ!
Prava pasja veleblagovnica, po želji, z ali brez. Hudo žalostno, vse za dena
Na tisoče primerov poginulih kužkov in mačk.

PRAV TAKO JE SLIKA OGLASA LAŽNA, VKRADENA, NA SLIKI PA NI MALTEŽAN NITI.

Evyy

Novinec
Novinec

DOKLER BODO LJUDJE KUPOVALI PREKO BOLHE,SALOMONA BODO ŽIVALI TRPELE!!!
VSTRAN OD TAKIH!

Evyy

Novinec
Novinec

CITIRAM:
no pa da še jaz povem svojo zgodbo in strinjanje z gigogsy (in če prav razumem gre za vzrediteljico k.š. katere speedy je očka našega bačija Smile)
sami smo imeli psa 9let, vzeli pa smo ga iz zavetišča. že od majhnega je imel epileptične napade, nato pa se je pri 8letih začelo... začel je kašlati, sledi diagnoza popuščanje srčka, odpoved ledvic... samega občutka od njegovih mukah, ko niti sam ni mogel hoditi, ni mu bilo do sprehoda, silili smo ga piti... ne znam niti opisati kako grozno je bilo.
ker sem ljubiteljica živali, si sploh ne znam predstavljati dneva brez kakšnega navihančka zato smo se podali na lov... zaradi denarne stiske smo najpreej gledali oglase na bolhi... odšli smo v tomačevo kjer naj bi imeli samičko. ko smo prišli tja gospe ni bilo doma, je bil pa mož. že to me je zmotilo da ji niti ni mar kam bo šel mladiček saj sem se z njo dogovarjala za obisk. kužika je bila čisto prestrašena. samo sedela je na miru, nobenega interesa, psička, ki naj bi bila njena mamica se za mladička niti ni zmenila...in še to, ne vzrejajo samo yorkijev temveč so imeli še druge pasme. ko sem na internetu vtipkala nato ime sem zgrožena spoznala da gre za znano preprodajalko tako da nimam besed za take ljudi!!!!!!in trdi da je vse u redu in ne vem kaj...pa daj daj ko bi najraje.... mislim da takih besed ne smem pisati tu, lahko pa si mislite kaj hočem povedati, da ne govorim tudi kaj delajo v takih farmah ...bljak.
po tej grozi smo se odločili za nakup rodovniškega, kljub visoki ceni, ampak mislim, da cena tu nima pomena, ko pomisliš, da na koncu odteješ toliko za zdravljene raznih bolezni (tako kot smo mi, za vsa ekg, rtg, zdravila, posebno hrano....)
malo smo raziskali vzreditelje ki smo registrirani na kinološkem družtvu in izbrali leglo, tako da bomo čimprej dobili novega člana. in kakšna razlika!!!! mladička sem hodila gledati že od njegovega rojstva, na obisk smo hodili vsak drug teden, mamica je mladičke lizala, ves čas je bila z njimi, jih ljubkovala... seveda smo preverili tudi očka, ki je res lepotec. gre za speedya , ki ima mnogo priznanj tako da smo res zadovoljni. naš lepotec je zdrav, navihan, igriv, trmast Razz pa upam da bo z leti bolje... ha ha
tako da resnično priporočam rodovniškega psa , pa ne glejte na ceno, ker to pri živemu bitju ni pomembno!!! pomembno je, da ste lahko prepričani, da je pri takih manj možnosti za kakšne resne bolezni saj lahko preverite tudi za nazaj in ni nič skrito, tako da točno vete pri čem ste.
vsakega vprašam ali da raje 1000e za zdravega psa ali 400e za psa, ki na koncu niti ni podoben yorkiju, čez par let pa stroški zdravljenja narastejo prav na tako ceno, pri tem pa prištejte še vso vašo agonijo in vaše trplenje ob gledanju na vašega psa ki se muči, vi pa mu ne morete pomagati... verjemite mi da če to doživite... nikoli več ne boste igrali takole na lotu kot to počnete sedaj...
jaz sem presrečna da sem videla na lastne oči kaj pomeni pes iz farme in kaj rodovniški in se za nikakršno ceno ne da primerjati!!!!!
tako da pamet v roke!!
[/quote]
Pesjanar.si:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=3534.5010

Evyy

Novinec
Novinec

Midi, " maksi", " mini", "tiki" in podobne laži ob nakupu psa... Zakaj so ti psi pogosto bolni? Zakaj NE podpirati zaslužkarjev, itd.
http://psi123.slovenianforum.com/t340-midi-maksi-tiki-in-podobne-lazi-ob-nakupu-psa

Dobrodošli na strani o mladičih!

Tukaj najdete informacije o mladičih, ki so naprodaj.
Naši mladiči so rojeni in vzgojeni v našem družinskem okolju. Nikoli ne prodamo mladičev pred 10. tednom starosti.
Ne prodajamo mladičev brez rodovnikov!!! Prizadevamo si, da vsak mladič iz naše vzreje pride v kar najboljši dom,
kjer je deležen dovolj pozornosti, nege in ljubezni. Trudimo se obdržati stik z vsemi lastniki psov iz naše psarne
in smo jim vedno na voljo, če potrebujejo kakršnokoli pomoč ali nasvet. Občasno bomo imeli na voljo tudi starejše mladiče,
stare okrog 6-7 mesecev, ker jih bomo obdržali dlje, da ugotovimo, če se bodo razvili v razstavno kvalitetne.

Naši mladiči zapustijo naš dom:

Ko dopolnijo starost 2.5 do 3.5 mesecev ali več

Z FCI-KZS rodovnikom

Cepljeni, razglisteni in veterinarsko pregledani

Z mikročipom, EU potnim listom in kupoprodajno pogodbo

Socializirani

Ker nekateri še vedno mislijo, da obstajata dve vrsti pasme Yorkshirski terier prosim preberite:

Pasma »Mini Yorki« ne obstaja. Standard pasme je od 1.8 do 3,2 kg.
NE vzrejamo »mini« ali kakorkoli drugače poimenovanih »ekstremno majhnih« yorkijev. Ekstremno majhni yorkiji so običajno bolj dovzetni tako za dedne kot nededne napake (odprte fontanele, predgrizavost, težave s srcem,…). Druge pogoste težave vključujejo tudi diarejo ter bruhanje, ki zahtevajo pogoste izredne in drage veterinarske preglede ter operacije. Pogosteje se tudi poškodujejo ter slabše prenašajo anastezijo, česar posledica je lahko tudi smrt. Vsak vzreditelj ima lahko občasno nenavadno majhnega yorkija v kakšem leglu, medtem ko izključno neodgovorni vzreditelji načrtno vzrejajo premajhne yorkije. Prioriteta pri nakupu naj bo torej zdravje in ne velikost! Vsi odgovorni vzreditelji si prizadevajo vzrediti yorkije velikosti 1.8 – 3.2 kg, saj le ta velikost zagotavlja optimalno zdrave pse. Prav tako vsi odgovorni vzreditelji parijo izključno zdrave kužke, ki imajo opravljene zdravstvene preglede.

Če imate kakršnakoli vprašanja ali ste zainteresirani za zdravega, socializiranega in odlično oskrbljenega mladička iz naše psarne vas vabim, da me kontaktirate.

VIR

http://www.desmidiales.com/index.php?show=13

Vet.Tehnik

Vet.Tehnik
Novinec
Novinec

Vidim, da je tukaj tema o črnem trgu. Črni trg je najslabše ker so taki psi ponavadi zlo bolani in v strašnih pogojih pretihotapljeni ali pa vzrejeni. En primer. Poznal sem eno gospo, ki je za nemškega ovčarja plačala 500 e češ da je čistokrven, kar sploh ni bilo res. Na koncu je čez tri dni imela psa na veterini na infuziji pod sumom, da ima parvovirozo. Ven zmetala še okoli 200 e za veterinarja na koncu pa je kužek na žalost poginil. Nauk zgodbe... Rajši posvajaj iz zavetišč, ker veš kaj si dobil in dobiš zdravega.

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Odlično se je razvila debata tukaj,

torej, kot že omenjeno zgoraj, če nimaš denarja - posvoji. Posvojitev psa, ki je cepljen, kastriran oz. steriliziran, razgliščen stane 60€. In je skoraj zagotovo, da bo pes zdrav (kot že rečeno, nič v naravni ni 100%).

Pri nakupu rodovniškega psa, pa ni potrebno samo pogledat oglasa - čistokrvni psi z rodovnikom. Potrebno je preveriti tudi psarno, mladičeve starše, stare starše in prastare starše (torej rodovnik), potrebno se je pozanimat o cepljenjih in nato si ogledat leglo - priporočljivo več krat, ko se mladiči še razvijajo.

Na ogled pri vzreditelju mora biti mama, če je možno tudi oče (pri res dobrih vzrediteljih ponavadi ni, ker psicam poiščejo najboljšega samca tudi več 1000km daleč, samo zato, da bi bli mladiči zdravi in po stardandu). In še ena lastnost; pravi vzreditelj ne dela za denar temveč za dobrobit psov in širjenje  ZDRAVE pasme, po standardu, ki jo vzreja...

https://domzavsepse.forumsl.net

Gost

Anonymous
Gost

Z obema se 100% strinjam!

Sem vesela, da se debata razvija v pravon smer.

Kevin odlično napisano, kratko in jedernato.Strinjam se.
Predvsem je dolžnost vsakega vzreditelja, da mladičke ne odda vsakemu, naj vam predstavim ODNOS PRAVEGA VZREDIRTELJA.

Pravi vzreditelj se 100% pozanima kak odda mladička, v tej smeri zato skupaj oba z lastnikom podpišeta kupoprodajno pogodbo.
Da se ne bo kdo ustrapil, tudi vozila avtomobili jo imajo ha-ha pa so to neživi predmeti Smile

Namen je, da vreditelj lastnika NE prevara in da se OBA zavežeta v ODGOVOREN ODNOS do psa, pravi vzreditelj pride tudi na obisk, v skrajnih primer (ketna, mučenje) se psa odvzame, če ima tako zapisano v pogodbi.

Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja Jjjj
img upload

KOLIKO STANE RODOVNIK?
Ne verjamite lažem, da rodovnik stane 300 eur.
PAPIR stane okrog 20-25 eur.
Pse, ki ponujajo z brez ali z rodovnikov so LAŽ. Ti psi imajo lažen rodovnik, pa itak naiven kupec seveda vzam cenejšo varjantno.

PRIMER, RODOVNIK psa(
Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja 1zc31vm

ČLOVEKA
vsi ga imamo za DOKAZ porekla

Črni trg s pasjimi mladiči na 24 ur, nerodovniška reja 2000px_Family_tree_svg

how to take a screenshot on a pc

Kaj je rodovnik?
Rodovnik je nekakšna osebna izkaznica psa, na kateri so napisani vsi njegovi osebni podatki.

Vet.Tehnik

Vet.Tehnik
Novinec
Novinec

Kevin zelo dobro napisano res... teme se zelo dobro odvijajo. Sem vesel Smile upam, da se bo še v temi prevzgoja začelo delat... ne samo pogovarjanje ampak tudi dejansko delo

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Hvala Jure Very Happy Saj nam uspeva Smile To je namen foruma Smile ... malo še bo treba počakati za praktično delo s psmi ampak bo uspelo Smile

airedale10

airedale10
Vajenec
Vajenec

Jaz se pa ne strinjam. xD In sicer s tem, da če nimaš denarja posvoji psa. Za moje pojme je nakupna cena najmanjša in če nimaš tistih 800 ali pa še manj € za nakup rodovniškega psa, kako boš potem imel za pasjo šolo, veterinarja, hrano...? Mimogrede, tako... Par tednov nazaj sem slučajno opazila, da smo letos samo na zoohitu za 2 mački in majhnega psa, pustili 700€ (pa samo za hrano - in to ne najdražjo in pesek za mačke, nič igračk, ovratnic...). Da niti ne štejemo vseh ostalih stroškov... Tako da jaz sem mnenja da če nimaš denarja ne kupuj živali. Potem pa beremo na forumih kako imajo ljudje dobesedno psa ki umira in ga ne peljejo k vetu ker ni denarja, imajo psa ki grize vse po vrsti in ne gredo v šolo ker nimajo denarja, je bolan ampak ima slabo hrano ker ni denarja...
Se pa moramo seveda razumeti kaj pomeni da nimaš denarja. Smile Moraš se zavedati koliko stane oskrba psa in če si prepričan, da za to nekako bo, potem v redu, tudi če ne daš ravno 2000€ za vrhunskega rodovniškega psa. Ampak se mi zdi da redkokdo ki nima 700€ za rodovniškega, bo potem imel za vso oskrbo. Saj že prvih par cepljenj, osnovna oprema in pasja šola pridejo skoraj toliko...

Gost

Anonymous
Gost

Ok, s tem se pa moram strinjati, sem res napačno napisala Smile
Realno.
Nakup psa je res najmajši strošek.

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

airedale10 je napisal/a:Jaz se pa ne strinjam. xD In sicer s tem, da če nimaš denarja posvoji psa. Za moje pojme je nakupna cena najmanjša in če nimaš tistih 800 ali pa še manj € za nakup rodovniškega psa, kako boš potem imel za pasjo šolo, veterinarja, hrano...? Mimogrede, tako... Par tednov nazaj sem slučajno opazila, da smo letos samo na zoohitu za 2 mački in majhnega psa, pustili 700€ (pa samo za hrano - in to ne najdražjo in pesek za mačke, nič igračk, ovratnic...). Da niti ne štejemo vseh ostalih stroškov... Tako da jaz sem mnenja da če nimaš denarja ne kupuj živali. Potem pa beremo na forumih kako imajo ljudje dobesedno psa ki umira in ga ne peljejo k vetu ker ni denarja, imajo psa ki grize vse po vrsti in ne gredo v šolo ker nimajo denarja, je bolan ampak ima slabo hrano ker ni denarja...
Se pa moramo seveda razumeti kaj pomeni da nimaš denarja. Smile Moraš se zavedati koliko stane oskrba psa in če si prepričan, da za to nekako bo, potem v redu, tudi če ne daš ravno 2000€ za vrhunskega rodovniškega psa. Ampak se mi zdi da redkokdo ki nima 700€ za rodovniškega, bo potem imel za vso oskrbo. Saj že prvih par cepljenj, osnovna oprema in pasja šola pridejo skoraj toliko...

- *PODPIS*

hrtek

hrtek
Novinec
Novinec

Se strinjam z airedale10...

http://superstarloki.wordpress.com/

Lee

Lee
Vajenec
Vajenec

airedale10: se strinjam z tabo! Če nimaš denarja za neko stvar, ga nimaš tudi za stvari, ki jih potrebuje. Tudi na tak način psi pristanejo v zavetiščih. Zaradi ljudi, ki se ne zavedajo kakšna odgovornost je žival.

Že če ti "prodajalec" ne zna povedati kdo je oče / mama legla je to sumljivo... kaj šele, če ti noče pokazati celotnega legla in odgovarjati na zastavljena vprašanja. Res je, da se je težko upreti mladičku, ki ga enkrat vidiš, ampak bi klahko rekli, da z nakupom vzpodbujaš takšno vzrejo. 

Je bolje, da odšteješ malo več denarja za nakup rodovniškega psa, katerega lastniki (ponavadi) ti svetujejo, povedo vse, pokažejo... Na koncu se izkaže, da več denarja porabiš za nerodovniškega psa, ki ima zdravstvene probleme.

Sponsored content

Nazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 1]

Similar topics

-

» Črni laponski pes