DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...

Join the forum, it's quick and easy

DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...
DOM ZA VSE PSE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse mešančke, rodovniške pse in mačke :)

Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 8 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 8 gostov

Noben

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 66, dne Sre 9 Okt - 6:18:11
Latest topics
» NAŠ JE PA TA TEDEN TAKO PRIDEN
Nujno vprašanje!!!!!! EmptyPet 6 Feb - 20:03:56 by Žlička

» Črni laponski pes
Nujno vprašanje!!!!!! EmptyČet 5 Feb - 20:43:31 by Žlička

» Mikrosporija
Nujno vprašanje!!!!!! EmptySre 4 Feb - 19:11:53 by Anubis

» Prostata pri psih
Nujno vprašanje!!!!!! EmptySre 4 Feb - 13:22:37 by Anubis

» Dva mlada psička iščeta stalen dom
Nujno vprašanje!!!!!! EmptyNed 1 Feb - 22:22:28 by Žlička

» Čudovita zgodba
Nujno vprašanje!!!!!! EmptyNed 1 Feb - 19:51:33 by Žlička

» Vprašanje za admine
Nujno vprašanje!!!!!! EmptyPet 30 Jan - 23:08:10 by Anubis

» Hemangiosarkom
Nujno vprašanje!!!!!! EmptyPet 30 Jan - 22:35:48 by Anubis

» Leptospiroza
Nujno vprašanje!!!!!! EmptyPet 30 Jan - 21:47:05 by Anubis

You are not connected. Please login or register

Nujno vprašanje!!!!!!

5 posters

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 1]

1Nujno vprašanje!!!!!! Empty Nujno vprašanje!!!!!! Ned 26 Okt - 13:50:10

Anubis

Anubis
Novinec
Novinec

Mene bi zanimalo če slučajno kdo ve, kam bi lahko poslali vzorec morebitno zastrupljene hrane, ker je nekdo zastrupil 2 psa ter mačke.
Za vse odgovore bila zelo hvaležna.

2Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Pon 27 Okt - 21:58:43

capi

capi
VETERINAR
VETERINAR

Vzorec lahko pošlješ na Veterinarsko fakulteto (v sprejemnici bodo vzorec napotili v ustrezen laboratorij - odvisno na kaj je sum). Ker so preiskave drage, pa tega ne svetujem. Zelo težko je dokazati, oz. obtožiti nekoga, da je hrano zastrupil. Tako žival pogine, mi si nakopljemo nepotrebne stroške, storilec pa ostane nekaznovan.

3Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Tor 28 Okt - 10:24:22

Anubis

Anubis
Novinec
Novinec

hvala za odgovor, isto sem že izvedela na veterinarski postaji Crying or Very sad

4Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Pon 3 Nov - 19:44:14

Vet.Tehnik

Vet.Tehnik
Novinec
Novinec

nažalost je to res... tudi če se dokaže v kakšnem labolatoriju da je hrana zastrupljena je težko potem skoraj nemogoče dokazat kdo je to nastavu... seveda svetujem, da če komu pes na sprehodu zelo rad poje čisto vse kaj mu pride v gobček... omisli nagobčnik to je najlažje ali pa s posebnimi vajami odpravi željo da bi pes čisto vse pojedel....

5Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Pon 3 Nov - 21:15:03

Anubis

Anubis
Novinec
Novinec

Problem je da je so 4 muce in 1 pes poginili. Živali niso bile moje so pa bile od dobrih znancev. Pravijo da je nekdo v posodici, ki je bila nastavljena zunaj na vidnem mestu nekdo zastrupil mleko (to se je čez čas obarvalo rdeče). En kuža, ki je tudi pil to mleko je na srečo le bruhal in imel drisko, kaj hujšega ni bilo saj so ga lastniki zaprli v ogrado in ni imel več dostopa do mleka.

6Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Tor 4 Nov - 19:19:11

Vet.Tehnik

Vet.Tehnik
Novinec
Novinec

te jaz svetujem da se enostavno na veliko oglašuje da se tam strup nastavlja... za muce je to veliki problem ker jih ne moreš imeti non stop v stanovanju.... hja ta kuža je verjetno imel srečo in ni prišlo toliko strupa v sistem... po vsej verjetnosti ga je v večini izbruhal... vem pa da razne zastrupitve niso fajn pri živalih...

7Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Tor 4 Nov - 19:38:50

airedale10

airedale10
Vajenec
Vajenec

vet.tehnik, zakaj muc ne bi mogel imeti v stanovanju?? Samo za v stanovanje sedaj oddajajo že vsa odgovorna društva, zavetišča in tudi posamezniki ta odgovorni svojih mačk ne spuščamo ven, ker smo zanje odgovorni in jih imamo radi, ni to nekaj kar bi zaprl ven naj se znajde, medtem ko se brigaš za svojega psa.
Tako da to da se mačke ne da imeti noter in da ne moreš preprečiti da se zastrupi je za lase privlečeno. Seveda lahko preprečiš, samo malo pobrigati se je treba za svojo žival.

Pa brez zamere, ampak tisti ki svoje mačke nenadzorovano spuščajo ven, potem pa pravijo da kako so jih imeli radi ko jim mačka v mukah pogine sredi ceste, v ustih lisice ali zastrupljena, mi res pošteno dvignejo pritisk.

8Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Tor 4 Nov - 19:50:48

Vet.Tehnik

Vet.Tehnik
Novinec
Novinec

hja saj sem se malce narobe izrazu... jaz nimam psa imam čistokrvno mačko in jo imam not... sam jo spustim podnevi tudi ven če želi... seveda ne gre daleč ostane na naši parceli ponoči je pa noter... sam vedno je možnost da se mi muca zunaj zastrupi ker je žival hitrejša od vsakega če ki kaj diši da bi pojedla ti pa hočeš preprečit... samo da bi jaz v sumu zastrupitve muco takoj peljal na vet in bi naredil vse da se ugotovi kaj ji je... enkrat sem šel na vet samo zato ker se ji ena majčkena rana ni hotela zacelit... pa smo naredili komplet krvno preiskavo 2x vzeli smo tudi vzorce kože ker smo sumili na garje... bila je pod močnimi antibiotiki in smo zadevo odpravili... sem pa sam opazil, da dosti ljudi sploh ne pozna kakšni so klinični znaki pri zastrupitvah... sem pa slišal če žival poje strup za polže ki se nastavlja po vrtovih... ima zelo male možnosti za preživetje in ponavadi poginejo predno se nudi veterinarska pomoč čeprav opaziš takoj znake zastrupitve...

9Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Tor 4 Nov - 20:52:28

airedale10

airedale10
Vajenec
Vajenec

In se ti ne zdi prenevarno mačko kar tako samo spuščati ven, izpostavljeno psom, lisicam, avtomobilom, strupom, sosedom, drugim mačkom, boleznim...? Meni vsekakor se in sama svojih nikakor nočem izpostavljati temu... :/

10Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Sre 5 Nov - 12:17:11

aska

aska
Moderator
Moderator

Ne razumem zakaj bi morale biti mačke samo notri. Ravno tako so živa bitja in kot da bi nas ljudi zaprli samo v neko stavbo in ne bi šli nič ven. Malo iz teme Vsak naj se odloči kako jih bo imel. So tudi na vrtu koristne, saj preganjajo miši,..

11Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Sre 5 Nov - 12:28:43

Gost

Anonymous
Gost

Ok, Aska s tem se pa ne strinjam...

Jah, eni ljudje, bom rekla kar večina, so skrajno neodgovorni.
Poglejte si video: Ko kamni jočejo

Jah, na žalost tudi jaz poznam več  primerov neodgovorne oskrbe. "Neki" ljudje so dobili mačko od soseda, ki jo je hotel utopit, ker na kmetih velja, da male ubijejo . In so jo pač oni vzeli. Jaz sem bila sprva ful vesela, potem pa ugotovim, da so mačko začeli puščati ven.

Videla sem jo večkrat in včasih je imela kraste od ugriziv po vratu. Očitno se je stepel, ker se je gonil, nekega dne, pa sem bila priča pretepu. Tega mačka je napadel drug samec in kmalu je bilo vse krvavo in polno dlak. Lastnikov pa nikjer tako, da nevem če so mačaka nehali puščati ven, ko sem jim ga na pol mrtvega prinesla na prag.

Drug primer je bolj krut.

Spet "neki" ljudje ( ne bom govorila kdo) so mačko samičko vsako večer spustili ven. In seveda je mačka kdaj pa kdaj odšla med ulicami, kjer se je zbirala mladina! Mačko so na kraju pretepli do smrti..To sem izvedela od lastnikov in ko sem vprašala kdo jim je povedal in kje so bili takrat mi je preprosto rekel " Povedali so mi sosedje, ampak mi je vseeno, saj si je zaslužila, ko pa hodi ven"  ?
Vglavnem take grozote se dogajajo.

Moji sorodniki, ko so še živeli v Rogozi.
Mačke so bile notranje/zunanje, 3/4 jih je poginilo v enem letu. Da ne govotim, da je bilo mačk ogromnoo še z mladiči vred, iz treh legel, ker jih niso vseh oddali.

Potem ko so vse poginile so se z edino preživelo preselili v Fram.
Tam je skotila še eno leglo ( kot, da ni mačk PREVEČ!) in so obdržali enega mucka.
Pri dveh letih se pa naenkrat več ni vrnil domov.
Iskali so ga teden dni.
Nihče ne ve kaj je bilo z njim, a se je vrnil  krvav, pretepen (verjetno od soseda, ne živijo ob prometni cesti) z 3x zlomom spodnje čeljusti.
Mucek je KOMAAJ preživel.

JE BOLJŠE MAČKI UMOGOČITI MOGOČE 1-3 LETNO SVOBODO IN POTEM SMRT? Ali poškodbe?
Kot  BITI DOLŽAN zanjo skrbeti ODGOVORNO?
Mačka, ki ni vajena bito zunaj, se itak boji in NE sili ven.
Mačka, ki sili ven?
SLEDNI POVODEC (1'0-40 metrov) ali obična kmeka vrv in ven Smile
Mački je enako kot, da je spuščena, če gre predaleč pa jo samo ustaviš s tem ko stopiš na vrv.

Sami presodite kaj je večjo mučenje?
Puščati mačke strupom (umiranje v peklenskih mukah), fasanje mačjega aidsa, hudobnim mulcem, kmetom, sosedom, psom, lisicam, drugim mačkam, cesti...ALI jo imeti NA VARNEM?

Po zakonu: VSE živali morajo biti pod nadzorom, saj so odgovornost NAS-ljudi.

12Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Sre 5 Nov - 12:33:29

Gost

Anonymous
Gost

A ti Asko tudi puščaš ven brez nadzora, jo izpostavljaš nevarnostim?
Mislim v čem je razlika?
Žival je žival, naša ODGOVORNOST, ne glede na vrsto, tvegaš številne nevščenosti.

Zakaj dostojno skrbeti za pse, za mačke pa ne?
Si te ne zaslužijo varnosti?

13Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Sre 5 Nov - 12:47:01

aska

aska
Moderator
Moderator

Aske kot ne Kane brez nadzora nista spuščeni. Sploh tukaj na gorenskem ne, ker ni dobre ograje ipd okoli. V Lj. sta komot brez nadzora, ker sta varni pred vsemi nevarnostmi bili, do ceste nemogoče. Tukaj kjer sta sedaj pač sta privezani, ko nista pod nadzorom. Pa me kregajte zakaj privezani. Je za obe tako bolj varno.

14Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Sre 5 Nov - 14:23:48

airedale10

airedale10
Vajenec
Vajenec

Ekola, pse imaš pod nadzorom, jih privežeš, imaš v ograji. Če bi se zastrupili, če bi jih razmesaril pes, povozil avto ali če bi preprosto izginili, bi bila cela drama z velikimi iskalnimi akcijami in deljenjem po vseh mogočih straneh. Mačko pa preprosto spustiš ven naj se znajde, naj bo na vrtu koristna in lovi miši (zakaj potem psa ne spustiš samega na vrt in naj cele dneve čuva hišo?), če se zastrupi tudi prav, pač ni prav ocenila kaj lahko poje in kaj ne, če jo avto povozi nič čudnega, saj ima 9 življenj, če jo pes razmesari je bila naravna selekcija, če izgine pa je šla sigurno h drugim dobrim ljudem. In pride nova mačka, s katero se zgodi isto. Res ne razumem te manjvrednosti psov od mačk.

Tudi mi smo živa bitja ja. In mačke so ravno toliko žive in čudovite živali, kot psi. In zakaj potem ti 5 letnega otroka ali psa ne spustiš samega ven, da se znajde, ampak ga držiš za roko/imaš na povodcu? Mačka pa se mora pač znajti, če ne pa tudi prav, ima itak 9 življenj in ko jih porabi gre v ''mačja nebesa'' ne? Zakaj je to, da je tvoj pes cele dneve spuščen in se sam klati okrog če to omeniš na enem forumu največji kriminal in te bodo opljuvali z vseh strani, če to rečeš za mačko pa je nekaj normalnega? Zakaj te bodo do konca in še čez popljuvali, če rečeš, da je pes koristen samo zato, da čuva hišo, medtem ko je čisto sprejemljivo reči to za mačko ki lovi miši??!?

Ena velika dvoličnost in neodgovornost, to je vse.

15Nujno vprašanje!!!!!! Empty Re: Nujno vprašanje!!!!!! Sre 5 Nov - 16:29:19

Gost

Anonymous
Gost

aska je napisal/a:Aske kot ne Kane brez nadzora nista spuščeni. Sploh tukaj na gorenskem ne, ker ni dobre ograje ipd okoli. V Lj. sta komot brez nadzora, ker sta varni pred vsemi nevarnostmi bili, do ceste nemogoče.  Tukaj kjer sta sedaj pač sta privezani, ko nista pod nadzorom. Pa me kregajte zakaj privezani. Je za obe tako bolj varno.

Zdaj razumeš zakaj sem te tole vprašala Smile
Dobila sem svoj odgovor,
kot vedno so ene živali več vredne od drugih, ene striktno čuvamo, za druge nam je vseeno.

Rebeka

Ena velika dvoličnost in neodgovornost, to je vse.

Bolj strinjati se ne bi mogla...
Ko bi bili vsi tako odgovorni!
Otroci smo pri 14-18 letih sposobni videti te zadeve skozi reealen pogled, marsikateri starejši tega niso sposobni in potem še mlade s tem šopajo.

Sponsored content

Nazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 1]

Similar topics

-

» NUJNO!
» Vprašanje za admine