Pri rodovniški vzreji so pasme, so vzreditelji, ki so uničeni oz. vzreditelji slabi.
A ne gre metati vseh v enak košđ.
ČEMU sploh kupovati pasme s potlačenimi smrčki, uničenimi hrbtenicami, kolki, to so si ljudje sami krivi.
Jaz bom imela po vsej verjetnosti belega ovčarja, bolj zdrav od nemca, redkejši, dlje živi, uničeni kolki so samo v psarni fliegeland in redkiiih primerih. Do sedaj je bilo samo eno nerod. leglo.
In če si ljudje kupijo psa, ki je syplošno deformiran, oprosti so si sami krivi, zakaj kupovati uničene pse?
Vzreditelji samojedov in belih ovčarjev, ne poznam boljših vzrediteljev, pa tudi psarna berner kaiser čeprav vzrejajo "bolano2 pasmo se maksimalno trudijo za zdravje psov in imajo visoko življenjsko dobo, a od berncev sem vseeno odstopila, ker se mi zdi malomarnoi kupiti bolano pasmo in potem za to kriviti vzreditelja, ki se trudi po vseh pravilih, a genetika je pač genetika, nič ni 100%.
Povsod se najde plevel.
Rodovnike po večini ponarejajo PRODAJALCI, vzreditelji tudi a v zeelo manjši količini kot prodajalci, ne vem zakaj kupovati psa iz Madžarske ČE ne poznaš dovolj dobro vzreje samega vzreditelja?
IN KUPOVATI PRVEGAC RODOVNIŠKEGA PSI ZA PRVIM VOGALOM, PRVIM OGLASOM?*
NI vsak vzreditelj ok.-če pokličeš na KZS in se pozanimaš o leglih težko dobiš ponarejen rodovnik.
VSAKEGA vzreditelja moraš dobro preučiti in ne zaupati na vrat na nos, TO PIŠEM, DA NE BO KDO TVOJEGA POSTA NAROBE RAZUMEL.
In če lastnik ni sposoben tega storiti, spet NI kriv vzreditelj a kupec, ki je toliko neveden/len, da se ne bi iz večh virov pozanimal čer je njihov vvzreditelj puppy mill ali psarna.
Seveda so vzreditelji, ki ponujajo pse za 1200 eur a si psi te cene po kakovosti NE zasdlužijo, SPET dolžnost lastnika, da preuči kaj je prav kaj ne.
Če si prodajalec zmisli pasmo višavski kmećki pes, redka pasma bodo pač morali KUPCI naštudirati če je to res ali ne, v nasprotznem primeru je PRODAJALEC LE PREBRISAN.
Psi, ki so kot nemški oivčarji na DNU., ZAKAJ KUPOVATI TE PSE?
POJDI V ZAVETIŠČE. Če ne kupi psa redkejšre pasme od profesionalnega vzreditelja.
In NOBEN mi ne bo rekel, da je zato rodovniška vzreja slabša od vzreje mešančkov, ki umirajjo po ketnah, cestahm, nimajo osnove socialiozacije, procentualno gledano je za roidovniške pse vseeno boljše poskrbljeno in vzreja boljša.
In POVSDOD se najde plevel, to pa ne pomeni, da so vse vzreditelji krivi.
Vsak ima pravico povedati kaj mu je vizualno všeč in kaj ne - ampak oprosti, meni se vaši posti berejo tako, kot da je največja napaka tega legla to, da so psi grozni in dobim občutek, da če bi imeli malo drugačno dlako ali obarvanost bi verjetno bilo tu en kup postov da kako so lepi... A to kaj smo pa napisali o zaslužkarstvu in da je mešancev preveč pa si spregledala?
NI vse izgled.
Od kod ti to?