DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...

Join the forum, it's quick and easy

DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...
DOM ZA VSE PSE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse mešančke, rodovniške pse in mačke :)

Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 1 uporabnik :: 0 registriranih, 0 skritih in 1 gost

Noben

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 23, dne Pon 8 Jun - 10:55:40
Latest topics
» NAŠ JE PA TA TEDEN TAKO PRIDEN
Akita Inu EmptyPet 6 Feb - 20:03:56 by Žlička

» Črni laponski pes
Akita Inu EmptyČet 5 Feb - 20:43:31 by Žlička

» Mikrosporija
Akita Inu EmptySre 4 Feb - 19:11:53 by Anubis

» Prostata pri psih
Akita Inu EmptySre 4 Feb - 13:22:37 by Anubis

» Dva mlada psička iščeta stalen dom
Akita Inu EmptyNed 1 Feb - 22:22:28 by Žlička

» Čudovita zgodba
Akita Inu EmptyNed 1 Feb - 19:51:33 by Žlička

» Vprašanje za admine
Akita Inu EmptyPet 30 Jan - 23:08:10 by Anubis

» Hemangiosarkom
Akita Inu EmptyPet 30 Jan - 22:35:48 by Anubis

» Leptospiroza
Akita Inu EmptyPet 30 Jan - 21:47:05 by Anubis


You are not connected. Please login or register

Akita Inu

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 1]

1Akita Inu Empty Akita Inu Sre 3 Dec - 20:12:39

Gost

Anonymous
Gost

AKITA INU

LORIS - AKITA LOLA KENNEL (SLO)
(mail namenjen meni-TEKST)


Fotografije so moja last!


Akita Inu 1797519_847335585280476_2656262187426275059_n
20mb image hosting

Kot si sama dejala, te žival nikoli ne bo razočarala, te nikoli ne bo izdala in te nikoli ne bo zapustila... Vedno ti bo stala ob strani, v dobrem in v zlu. Še posebej to velja za pse.
Akita je zelo dominanten pes, je pes, ki se neizmerno naveže na svojega gospodarja, na svojo družino in najbližje. Je v rangu otroka ali še česa več pri družini. Zahteva svojo pozornost in svoj čas, kot si to sama ugotovila. V filmu Hachiko (originalna japonska verzija) je prikazano resnično ampak res resnično celotno življenje enega psa/psice te pasme.
Kdor akito ne pozna, si pač misli, da je to Hollywood, vendar ni!
Kakor tvoj samojed v opisanem primeru, bi tudi akita storila enako. Živali pač vedo ceniti to, česar človeštvo žal ne ve. Medsebojni odnosi, zaupanje in izkazano spoštovanje so prepomembni, da te takšen pes v kočljivi situaciji ne bi pustil na cedilu.

Akita Inu 1519414_931688666845167_8561301071198772528_o
images hosting

Na splošno velja dejstvo, da je pes takšen, kakršnega si ga vzgojiš. Če ga hočeš narediti agresivnega, to ni umetnost. Umetnost je takega psa spraviti "nazaj" v prvotno stanje.
Genetika do neke mere naredi svoje, se strinjam.
Vendar pri resnih rejcih (kot je to naša psarna, pa se naj sliši pohvalno, kakor se pač), se trudimo in strmimo k temu, da v nobenem, ampak res v nobenem primeru psov, ki kažejo znake agresivnosti ne vključujemo v vzrejno linijo. Medtem ko obstajajo psarne širom po svetu, ki jim je čisto vseeno, kar pride na koncu ven, samo da poberejo denar. Žalostno in nesramo do v prvi vrsti do živali, ki si česar takega ne zaslužijo.
Kot sem omenil, je ta linija, ki jo imamo zelo umirjenega značaja in ni nobenega strahu, da bi kateri od mladičev kasneje bil nagnjen k agresiji.

Akita Inu 10171073_847339318613436_8968006661096228407_n
image host

Glede forumov pa je tak...
Ne vem, kako imaš kaj ti mnenje o spletu (internetu), vendar je zadeva taka. Kdor ima danes 5 min časa, lahko na kakršen koli način in kam koli oibjavi paš svoj komentar, videnje ali kaj podobnega. Za to so seveda idealni forumi. Vendar je na tebi, da prebrano, če že bereš kaj takega, ker jaz ne, presodiš po lastni pameti, in se odločiš, ali boš verjela, ali ne.
Da je akita agresivna, ni res. Koliko primerov napadov akit poznaš? Kaj pa primeri napadov nemških ali kakšnih drugih k agresiji nagnjenih psov?
Moja zgodba je tudi nekaj podobnega, kot tvoja, le maloi bolj kruta. z nemškim ovčarjem sva skupaj odraščala od malega. Ko smo se preselili v gorice na trenutno lokacijo, takrat sem bil star 4 leta, pa se mu je "odtrgalo". Med igro me je "napadel" oz. iz obrata malo načel lobanjo, na veliko srečo le kožo, da je kost ostala cela. Toliko o tem...
Aja, za forum, ... bla, bla, bla... Če ti akito od malega (kot so to zdaj mladiči, ki jih imamo) navadiš na vse, kar misliš, da jo lahko v bodoče tekom odraščanja, življenja in sledečih dogodkov doleti, te nima kaj presenetiti. Če jo navadiš na ostale pse, na mačke, na srne, na avtomobile, na hrup, na ..., bo to dojemala kot vsakdanje življenjsko okolje in ne bo presenečena. Kot tvoj samojed. Na tebi je, kako si boš psa vzgojila, kakoo te bo ubogal, kaj bo vedel počenjati ipd.

Akita Inu 10355409_931688780178489_5635343939582958364_o
imagur

Pes je odraz lasnika in lastnik je odraz psa...

PROSIM VAS POVEJTE MI VAŠE IZKUŠNJE S PASMO AKITA, VAM BOM NAJLAŽJE VERJELA, KER PASMO POZNATEV V NULO.

- Dominanca
Lovski nagon
-DOBRE lastnosti
-Karakter

Akita je dominanten pes, to ni dvoma. Če ga "ustrezno" vzgojiš, in boš ti gospodar nad psom in ne on nad tabo (kot se to žal dogaja pri lasnikih, ki nimajo pojma o psih, imajo pa ga samo zato, ker mislijo, da so cool ali pač podobno), ne bo nobenih problemov.
Glede lovskega nagona je pa tako. Vsaka žival ga ima, tudi človek. Kot sem že omenil, če ga ti navadiš od malega na vse pričakovane in nepričakovane dogodke, te z veliko verjetnostjo ne more presenetiti. Če pa misliš to glede sprehodov brez povodca, pa obstaja zelo majhna vejetnost, da se bo kdaj "zapodil" za kako srno ali zajčkom, to pa večinoma iz zanimanja za igro in ne z lovskega vidika.
Dobre lastnostti... hmmm... ne vem, kaj si tu mislila. Bistvo akite je, da se naveže na tebe, ampak res naveže na tebe, in te ne pusti, nikoli, ampak res nikoli. Če akiti ti zaupaš in ona dobi zaupanje v tebe, je to to. Nikoli, ampoak res nikoli pa je ne smeš razočarati ali jo na kakršen koli način "degradirati" (ne najdem drugega izraza). Akita ima namreč zelo dober in dolgoročen spomin. Če jo enkrat zafrkneš, da ona nasanka zaradi tebe, bo izgubila zaupanje. To se moreš zavedati.
Karakter je pa odvisen predvsem od linije (dednost ipd.). Trenutni mladiči imajo zelo zelo mila oba starša, kot otroka. Oče se je kljub dvem letom starosti ponovno totalno pootročil, zganja prave otročarije. Trenutno so vsi skupaj, 6 mladičkov, mati Saya in oče Kato. Tako da je včasih prav fascinantno opazovati njihovo igro in dresuro mladičkov. Kot pravi vrtec.

Akita Inu 10636432_931688633511837_4723479835434318335_o
image upload no compression

Pregledal sem tvoj fb profil, in vidim, da brez dvoma obvladas to, kar delas s psi.
Akita je po svoje ena izmed najzahtevnejsih pasem, vendar sem preprican, da ti to ne bo povzrocalo nobenih tezav.
Najbolje je, da se mladic odpoklice oz. odstavi od "druzine" med 2 do 4 mesci. Ker je pes, ki se zelo zelo naveze  na svoj okolis in lastnike, bo ob odstavitvi definitivno malo joka, tuljenja in nevsecnosti s sosedi, ce so blizu. Po navadi to mine v nekaj dneh, seveda temprej, cim vec se ukvarjas z njim. Cilj ti mora biti zamotiti oz. mu ne pustiti, da se dolgocasi. Potem ne bo zganjal otrocarij.
Razstave za letos mislim da bo se v celju, v mb pa zna biti maja. Na kinoloski zvezi je vse objavljeno. Trenutno pa nisem nic aktualnega pogledal, bom pa preveril.
Cena v nasi psarni je 1.000 eur za mladicka, ne glede na spol. So pa vsi garantirano razstavni "modeli", saj kot psarna ne vzgajamo "skarta".
Ce se mislis za nakup odlociti sedaj imamo na razpolago vse kar je na spletu objavljeno. V bodocepa bomo imeli se tudi kako leglo, najverjetnejd od istega para, ali kake druge kombinacije...

Akita Inu 10155725_847384478608920_320512221175348941_n
image upload

Glede na slike, videje in napisano, nimam nobenega dvoma. Pa glede na tvoja leta je ful pohvalno, presenetljivo in osupljivo slišati kaj takega, kot ti to razmišljaš. Sodiš v zelo ozki krog družbe, ker večina pri teh letih tako rekoč še sploh ne razmišlja. Če zastopiš, kaj mislim. Je pa res, da te živali naučijo živeti. Tisti, ki jih imamo, vemo kaj je to. Mestni otroci so pa samo v virtualnem svetu. Žalostno.
Tvoja primerjava s prvošolcem je na mestu. Tako pač je. Tako pač smo živali, ker smo ljudje tudi samo živali. Pa naj se sliši, kakor se hoče. To je dejstvo. Imamo telo in imamo dušo. Vsako funkcionira po svoje. Če ujame sinhronizem, je cool, če ne, pa pač zabluziš...
Glede cene pa odkrito povedano, da je 1.000 eur smešno nizko glede kvalitete in ostalega. V tujini so cene x2 ali še več. Pa če verjameš ali ne, je še to za slo vsaj 10x preveč, ko bi vsak imel vse, samo nič ne bi dal za to, kar bi imel. Slovenija, pač...

A mi lahko poveste razlike med tvojimi samci/samicami.
Pri večini psov so samci mogočnejši mačoti, dominantnejši..
Psice milejše, bolj zveste in zaščitniške, mile? TO DRŽI?
Ker vem, da je VSAK pes razred zase tudi znotraj pasme.


To si lepo napisala. To vsekakor drži. Tako kot pri ljudeh. Very Happy
Samica Saya je zelo mila, otročja, cartek, prikupuje se ti na vsakem koraku.
Samec Kato je malo bolj "moški". Je tudi cartek, otrok, ampak ko mu je dovolj, se vleže, medtem ko Saya ne preveč.
Iščejo pač pozornost, taka akita je.

Standard pasme najverjetneje poznaš. Imam pa ga dosegljivega v originalni verziji v 5 jezikih na spletni strani pod menijem Akita inu. Si pa ga že najbrž vidla.
Tak kot je in mora biti, v celoti, brez manjkajočih delov ali Hoolywoodskih lepotnih popravkov, kot imajo to eni za "neuke oz. nevešče" potencialne kupce narejeno.

Akita Inu 10541453_931688923511808_4894249580571100126_o
upload

Kdaj pa se odločiš za nakup, je pa v tvojih rokah. Jaz ti priznam, da bi mel enega psa tukaj v mb ob faxu, samo tu v centru, ko sem na stanovanju, to žal ne gre. Ne vem, kam hodiš v šolo in kake imaš načrte, pa to ni bistveno. Samo vidim po sebi, kljub težkemu tehničnemu faxu in skorajda nič prostemu času, da bi bilo fanj imeti tako rekoč dnevno sprostitev s kakim psom ob kakem sprehodu ali čem podobnim.
Če pa si kje v hiši, pa da imaš vsaj malo dvorišča, pa je ob šoli pes lahko komot doma, če je že tak. Je pa res, da imaš že enega, pa bi ti dva morda vzela preveč časa.


Akita Inu 10256414_847332218614146_5416061679238007465_n
photo hosting
Ne mislim te na nič nagovorit, samo moje mnenje sem povedal...

Jap, fanj je poklepetati s tabo, res. Veš kaj delaš, ni dvoma!

Če te pa zanima v živo, kako to pri nas je, lahko komot prideš pogledat psarno. Veseli bomo tvojega obiska! Bomo še kakšno "pasjo" rekli, če ne, pa tu v mb. Smile
Na splošno je fanj, če se pes začenja socializirati in navajati na vse stvari pri dveh mescih. Nači mladički so sedaj stari nekje toliko...
Mi jih navajamo na tuje ljudi, na "bivanje" z drugimi psi (le z domačimi, ker tujemu psu pač ne moreš sigurno zaupati, pa še možnost prenosa bolezni vedno obstaja, žal, kljub vsem ukrepom. Mladiči so pač haklavi, čeprav so cepljeni. Kot človek, enako velja.) Počasi jih bomo navajali tudi na hrup, čeprav smo na dokaj mirni lokaciji... Pa potem na povodec in na cesto... PAZI avto ipd...

Če poudarim še enkrat, je najbolje, da se mladiček odpelje pri dveh do treh mescih starosti, in si ga novi lastnik vzgoji, kot si ga hoče.

Lp,
Loris

Akita Inu 10556915_931688906845143_6870800711735022880_o
free upload image

Akita Inu 10515094_931688710178496_2638562205615637537_o
host image online

2Akita Inu Empty Re: Akita Inu Sre 3 Dec - 20:29:08

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Super, da si kopirala Smile

https://domzavsepse.forumsl.net

3Akita Inu Empty Re: Akita Inu Sre 3 Dec - 20:30:35

Gost

Anonymous
Gost

Čakaj , zakaj je to super haha? Very Happy

Meni je žal, da nimam lastnih izkušenj in opisa Crying or Very sad

4Akita Inu Empty Re: Akita Inu Sre 3 Dec - 20:44:03

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Zato, da vsi vidimo javno mnenje vzreditelja iz prve roke Smile

https://domzavsepse.forumsl.net

5Akita Inu Empty Re: Akita Inu Sre 3 Dec - 21:13:58

Gost

Anonymous
Gost

Ah, se opravičujem, razumem Smile

Sponsored contentNazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 1]

Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu