Načeloma je sum
A vedno moraš vedet, da se genetika rada poigra z nami. Tako, da je tudi displazija možna 

Pri obeh je šlo za gensko zadevo saj so pozneje podobno situacijo odkrili tudi drugi lastniki ki so vzeli kužke od tistih lastnikov. V primeru borderja vzreditelj ni hotel povrniti denarja ampak jim je dal drugega kužka, sedaj pa čakamo kdaj bosta prišla na slikanje, ker je lastnico ful strah da še ne bi enkrat imela take problemeWeez je napisal/a:
Pa je bla to posledica zunanjih dejavnikov (pač prevelik napor itd.) al genska zadeva oz. je šlo za naravno stvar?
Res ne bi vedla, ne vem ampak mislim da gorenjska. ne me držat za besedo, ker je lastnica bla ful z sebe pa tudi zapomnila si nisemLLort je napisal/a:Ojoj. S katere psarne pa so ti borderji? Kateri starši? Lahko tudi zs.
Se še zmeraj nismo odločili med pasmama (border colli ali avstralac) tako da bi mi informacija prav prišla v primeru da se odločimo za borderja
A dejansko je lastnica vzela še enega psa od tako slabega vzreditelja? Tega pa ne bom nikoli razumela, da samo zaradi denarja podpiraš slabega vzreditelja in tvegaš da boš imel bolnega psa.Anubis je napisal/a:Pri obeh je šlo za gensko zadevo saj so pozneje podobno situacijo odkrili tudi drugi lastniki ki so vzeli kužke od tistih lastnikov. V primeru borderja vzreditelj ni hotel povrniti denarja ampak jim je dal drugega kužka, sedaj pa čakamo kdaj bosta prišla na slikanje, ker je lastnico ful strah da še ne bi enkrat imela take probleme
Lee je napisal/a:Ja pomojem tudi lahko ja... ampak nebi pa jaz zdaj nekaj fuuul pretiravala z skakanjem pa to. ker je še vseeno možnost, da ima rahlo displazijo. Ali pa je sploh nimaSamo moje mnenje.
Saj lahko Kevin pove, ko je Becco peljal na pregled in so ugotovili, da ima A kolke, prej pa je mislil, da so B. Nekak tak je blo ne? haha
Kevin je napisal/a:Če boš dobro rodovnike preštudirala - vse generacije nazaj, ne morešSi je treba čas vzeti
Že, ampak samo obvezne. Marsikdaj so veliko bolj problematični tisti, ki niso obvezni, in jih nekateri vzreditelji ne delajo. Najbolj problematične so pa itak bolezni, za katere ni testa, ampak to je že druga zgodba. :/Starši rodovniških legel imajo vedno narejene teste.
Saj imaš prav ja.LLort je napisal/a:Nisem mislila, da vsak vzreditelj laže, če pravi da lastniki niso svojih stestirali. Lahko pa z lahkoto zakrije, če testi niso lih najboljši.
Seveda se zavedam da kolki niso edini problem, ampak je tema namenjena temu, spraševala sem o določenemu psu/kombinaciji/vzreditelju. Če kej veš za kakšne bolezni, ki se pogosto pojavljajo v Sloveniji in se jih ne da stestirat, se priporočam za informacije! Saj veš.. Več glav, več ve.
kar se tiče bolezni, ki se jih lahko stestira, bom poiskala leglo, kjer bojo starši za vse čisti.
Pojdi na stran : 1, 2