Hmmm, kje začeti?
Anja&Tara: Super, da si pokazala primer! Zelo dobro se vidi, da je fotografija v originalu kvalitetna. Zelo lepa ostrina, kompozicija, barve,... Pokaže, da photoshop ne dela čudežev in NE bo iz zamegljene fotke naredil ostre, ali kaj podobnega. Ker fotograf za svoje delo uporabi photoshop/lightroom še ne pomeni, da to stori zaradi tega, ker so njegove original fotografije nekvalitetne. Mislim, da je ravno nasprotno. Fotograf vidi v nekaterih fotografijah "potencial" za nekaj boljšega, nekaj kaj še lahko "potegne" iz fotografije in jo zato obdela. Mislim, da NIHČE ne bo obdeloval nekvalitetne fotke.
Anja&Tara je napisal/a:Meni osebno sta obe tudi velika inspiracija. Enostavno ko vidiš njune fotke si rečeš ''aha, to je pa Anja T./Kjara'', sploh ti ni treba watermarka gledat, ker enostavno veš.
Ta komentar mi pa TOLIKO pomeni - res hvala! Nekako poskušam razviti svoj stil fotografiranja/preurejanja in mislim, da sem na dobri poti. Me toliko bolj razveseli, da prepoznate moje fotografije tudi brez watermarka. CENIM! In to, da sem tvoja inspiracija, ojoj sploh ne vem kaj naj na to odpišem. :oops: Res mi veliko pomeni, čeprav se še vedno (čeprav fotografiram za denar) ne vidim kot fotografinja. Primanjkuje mi še veliko znanja, precej pa opreme (upam, da se mi kmalu pridruži nov fotoaparat in objektiv). Upam, da se kdaj srečama in ti mogoče lahko dam kakšen ali drugačen nasvet. (:
Sicer OT
Kim*: Se popolnoma strinjam. Očitno ima nekdo probleme s sprejemanjem osebnega mnenja.
Se mi pa zdi brezveze, da se brišejo komentarji, če nekdo izrazi samo svoje mnenje. Ampak tudi jaz poznam takšne ljudi, ki so že malo starejši in misliš, da so zrelejši, ampak vedno znova dokažejo, da so na nivoju 5 letnega otroka. XD
Glede photoshopa pa:Živimo v modernem svetu, pol tehnologije. Zakaj ne bi izkoristili to kaj nam tehnologija ponuja? A smo zato fotografi, ki uporabljamo photoshop kaj manj vredni? Mislim, da ne! Imamo več znanja, saj ne znamo samo fotografirati, ampak tudi fotografije še kasneje tako obdelati, da bo stranki všeč. S programom si pomagamo, da je fotografija unikatna in da dobi nekakšno prepoznavnost. Nihče ne bo ENAKO preurejal, ker imamo vsi drugačne trike in okuse - kar mi je zelo všeč. Vsekakor podpiram preurejanje fotografij in tudi sama ostanem pri tem, pa naj drugi rečejo kaj hočejo.