DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...

Join the forum, it's quick and easy

DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...
DOM ZA VSE PSE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse mešančke, rodovniške pse in mačke :)

Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 3 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 3 gostov

Noben

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 66, dne Sre 9 Okt - 6:18:11
Latest topics
» NAŠ JE PA TA TEDEN TAKO PRIDEN
dvigovanje psa ob srečanju tujih EmptyPet 6 Feb - 20:03:56 by Žlička

» Črni laponski pes
dvigovanje psa ob srečanju tujih EmptyČet 5 Feb - 20:43:31 by Žlička

» Mikrosporija
dvigovanje psa ob srečanju tujih EmptySre 4 Feb - 19:11:53 by Anubis

» Prostata pri psih
dvigovanje psa ob srečanju tujih EmptySre 4 Feb - 13:22:37 by Anubis

» Dva mlada psička iščeta stalen dom
dvigovanje psa ob srečanju tujih EmptyNed 1 Feb - 22:22:28 by Žlička

» Čudovita zgodba
dvigovanje psa ob srečanju tujih EmptyNed 1 Feb - 19:51:33 by Žlička

» Vprašanje za admine
dvigovanje psa ob srečanju tujih EmptyPet 30 Jan - 23:08:10 by Anubis

» Hemangiosarkom
dvigovanje psa ob srečanju tujih EmptyPet 30 Jan - 22:35:48 by Anubis

» Leptospiroza
dvigovanje psa ob srečanju tujih EmptyPet 30 Jan - 21:47:05 by Anubis

You are not connected. Please login or register

dvigovanje psa ob srečanju tujih

+2
Kevin
Žlička
6 posters

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 1]

1dvigovanje psa ob srečanju tujih Empty dvigovanje psa ob srečanju tujih Pon 22 Dec - 14:38:44

Žlička

Žlička
Novinec
Novinec

Velikokrat na sprehodih srečamo ljudi, ki svoje pse dvigujejo ob srečanju drugih. Nekateri z tem mislijo svojega psa zaščititi pred napadom, drugi ga z tem skušajo pomiriti. Takšno ravnanje pa lahko vodi v problem. Psi, ko jih dvignemo dobijo pogum in z tem velikokrat sami izzovejo napad. Tako sebi onemogočimo pravilno reagiranje in izgubimo ravnotežje saj smo s psom v naročju dokaj nemočni, Če bo pes, ki ga srečamo napadel v vsakem primeru ne bomo imeli nobene kontrole njegov cilj je pes ločijo pa ga naše roke in z tem resno lahko poškoduje tudi nas. Kaj torej narediti ob srečanju drugih psov. Če je kuža nasproti privezan je strah večinoma odveč najbolje je, da gremo mimo, kot da nič ni, pravijo da se energija prenaša po povodcu in če bomo mirno reagirali bomo to prenesli tudi na psa takoj, ko nas je strah ali pa smo malce živčni naš pes to začuti in se temu primerno tudi obnaša. Kaj pa storiti če je kuža brez povodca, če je lastnik v bližini mu povejmo, da je naš malce hud in večino ljudi bo svojega privezalo, se najdejo tudi takšni, ki trdijo da njihov pa nič nebo naredil, takrat ohranimo mirne živce in spet gremo mimo kot da nič ni tudi če pes našega ovohava. Ko zagledamo privezanega psa ali odvezanega z lastnikom hodimo naprej, ne stojimo na mestu in  ne pustimo, da si ga naš ogleduje ampak hodimo in se potrudimo pri našem preusmeriti pozornost v nas lahko z igračko lahko z briketom cilj je, da gleda nas in ne psa to vajo lahko delamo ob vsakem srečanju tujih psov. Se pa zgodi, da kuža priteče nasproti brez lastnika in brez povodca in direktno proti nam takrat damo svojega psa za sabo ali vsaj ob sebi saj imamo tako kontrolo nad tujim psom in večinoma bo tuji pes premislil, se ustavil takrat večinoma pomaga že samo, če glasno rečemo gremo domov, pojdi domov ali kaj podobnega. Pomembno je torej, da psa ne dvigujemo, da nas na tleh ne prehiteva, ohranimo mirno kri  in če ga že moremo zaščititi ga zaščitimo tako, da se postavimo pred njega in drugega psa odženemo proč.

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Odličen prispevek Smile

https://domzavsepse.forumsl.net

Lee

Lee
Vajenec
Vajenec

To sem tudi jaz že veliko krat videla, še posebej pri manjših psih.

Kim*

Novinec
Novinec

Ampak to je res lahko govorit nekomu, ki nima majhnega psa in je res čisto drugače. Kim je bila napadena zaradi neprivezanih psov ne samo enkrat, če rečem lastnikom naj privežejo odgovorijo 'sej ne bo nič, mal bi se igral'' in rečem da mojemu ne paše, ampak noben ne vzame resno in če pes 10x večji od mojega leze moji v rit, in njej to logično ne paše, ponavadi stisne rep med noge in se odmika, zna pa tudi zarenčat ko je res preveč in se potem spet umakne (pes pa ponavadi za njo, tudi če se jaz postavljam vmes). In kaj bi se zgodilo če bi bila manj potrpežljiva Kim in bi napadla? Drug pes bi prav tako odreagiral in iskreno, v vsakem primeru je Kim tista ki nasrka, ker se 3kg pes ne more ubranit, če jo drug lahko dobesedno celo stlači v gobec. Tako da, pri meni je ponavadi edina možnost da jo dvignem in grem naprej, pa me briga če si mislijo da sem zaščitniška in imam razvajenega cucka ipd. Prevečkrat je bila že napadena in sem jaz tista, ki se matram s posledicami in odpravljam plašnost in nezaupanje do psov še mesece. Tudi jaz jo pustim na tleh, dokler so lastniki zraven in pes ni nadležen, a če ji dobesedno v rit leze in ji ne pusti zadihat pa vidim da ji je neprijetno pa jo brez kakršnih zadržkov dvignem. Pa malo razmislite in se postavite na mesto lastnikov manjših psov (:

Žlička

Žlička
Novinec
Novinec

Vseeno najdi rešitev drugje, kot pa v dvigovanju. Sem razmislila preden sem pisala članek in tudi sama nimam velikega psa. Ravno zaradi takšnih komentarjev sem se odločila, da napišem ta članek.

Kim*

Novinec
Novinec

No ne mislim več iskati rešitev drugje, Kim ni zaradi tega razvajena ali pa kaj, in če pes napada/je izredno nadležen in moj pes nosi posledice, bom nardila tisto, kar bo najmanj vplivalo nanjo. Plus, sem že reševala težavo tako kot je zgoraj opisano, lani ko je spuščena NO priletela k nama in začela hlastat po mojem psu, pa sem jo na srečo imela na flexiju (ki sem ga glih 3x uporabila in še sreča da ravno takrat) zato da sem lahko sprostila da je šla stran, jaz pa sem se postavila pred psa ki je skakal pred mano Razz Sej pa ne dviguješ psa ko je tuji pes kul, malo povoha in ne teži, ampak včasih je pa potrebno. In še, nikoli ne moreš vedet pri psu brez lastnika v bližini če je agresiven ali kakšen je nasploh Smile

airedale10

airedale10
Vajenec
Vajenec

Se čisto strinjam s Tino! Smile Eno je govoriti, drugo pa je imeti psa ki je v nevarnosti in ga ne dvigovati samo zato, da si ne bi par ljudi iz okolice mislilo, da imaš razvajenega cucka.
Napišem več na to temo potem ker zdaj se mi mudi...

Žlička

Žlička
Novinec
Novinec

Kim* sama si opisala, da ti je prav prišlo, da je bila na flexiju, da je lahko šla proč, da se si postavila pred psa. Torej je bila na tleh in lahko si rešila situacijo. Vsak ima kakšno svojo metodo, ki v določenih situacijah pomaga samo, če mislimo s tem sebe postavljati v nevarnost to ne oglašujmo po internetu. Svojega psa sem imela že večkrat v nevarnosti zmeraj mi je pomagalo, da sem se postavila pred njo v nekaterih primerih so se sami odmaknili ali pa sem dala lastnikom čas, da ga privežejo. Nekateri primeri so pa že za drugo temo. Ampak nikoli se ni zgodilo kaj hujšega saj se z mirno kri in nekaj predznanja reši vse. Ne vem odprimo še eno temo pa debatirajmo o svojih metodah in mišljenjih samo v vsaki pasji šoli ti bodo svetovali, tako, kot je zgoraj opisano in to z razlogom. So določeni znaki, ki jih lastniki psov, ki so bili že večkrat napadeni preberemo in reagiramo v nasprotju z večino pa deluje samo niso to napotki za bodoče lastnike psov ali lastnike, ki se še ne spoznajo na problem.

Anja&Tara

Anja&Tara
Novinec
Novinec

No, jaz imam tudi dokaj majhnega psa (ok, ne more se primerjat z yorkijem ali pa čivavo ampak ok, recimo da je majhna Razz). Se je tudi meni že zgodilo da so psi proti nama divjali pa pojma nisem imela kaj naredit. Enostavno sva s Taro tekli proč (kadar sva psa pravočasno zagledali).
Vedno me je strah da če psa dvigneš (in da če je drugi pes, ki pride tvojega 'povohat' malo bolj napadalen) da pol drugi skoči gor na mene in tko proba priti do mojega psa. V tem primeru je to da dvigneš psa napaka (po moje) in to velika, ker lahko ugrizne še tebe zraven. Tako da ponavadi jaz nimam navade dvigovat Tare. Ampak če ne gre drugače pa ok. Sploh pa to je bilo bolj mišljeno če pride k tebi napadalen pes, ne pa en prijazen kuža. Smile

10dvigovanje psa ob srečanju tujih Empty Re: dvigovanje psa ob srečanju tujih Pon 22 Dec - 22:01:30

airedale10

airedale10
Vajenec
Vajenec

Če je pes ki prihaja velik je res tvegano in jaz ne dvigujem svojega, edino če se eden drugega še nista opazila, da se lepo z mojim mirno odstraniva in je rešeno čisto mirno. Smile Je pa pri nas dosti manjših spuščenih psov, ki so nadležni in se ne odstranijo, moj pa jih sovraži in saj se postavim spredaj in jih s telesno govorico odženem, skoraj vedno, ampak res v izjemnih primerih, kar se po pravici povedano ne spomnem kdaj je bilo nazadnje, pa pač ni drugega in ga dvignem, če presodim da je tako najbolj varno in najmanj stresno za vse. Smile Mislim da to, da nekdo dvigne svojega psa, še ne pomeni, da svojega cucka čuva pred vsako malenkostjo. Marsikdo ki ne pozna odzadja to misli za naju, ker ne ve, da je bil Dino ravno s strani enega takega spuščenega psa napaden in da se že zelo dolgo trudim s tem, da bi bil normalen do psov. In vsi s svojimi spuščenimi mi uničujejo vsa trud...

Drugače pa nasplošno tudi jaz ne podpiram tega in če se le da psa odženem s telesno govorico, ampak se mi pa zdi brezveze ogovarjat lastnike psov, ki to kdaj naredijo, ker mislim da je pravzaprav večina takšnih. Naj vsak dela kar paše njemu in svojemu psu Smile

11dvigovanje psa ob srečanju tujih Empty Re: dvigovanje psa ob srečanju tujih Pon 22 Dec - 23:23:36

Žlička

Žlička
Novinec
Novinec

Ja naj vsak dela tako kot paše njemu in njegovemu psu. Very Happy Odličen nasvet

Sponsored content

Nazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 1]