PASJE BLAZINICE
Potrebujemo:
- 2 jajci
- zaseko (dve žlici)
- marmelado (dve žlici) - najbolje domača
- vročo vodo (dve žlici)
- vrečo za zmrzovanje
- škarje
- moka (150g)
- koruzni zdrob (110g)
- peko papir
Priprava mase in peka:
V večjo posodo zlijemo jajca in jih stepemo z mešalnikom.- Dodamo vročo vodo in stepamo dokler se masa ne speni. Primešamo še zaseko in vse skupaj dobro premešamo, da ni grudic. Nato dodamo še marmelado in zmešamo v gladko maso. Nato postopoma dodajamo koruzni zdrob in mešamo, da ne nastanejo grudice. Dodamo še moko, da dobimo poltekočo maso. Z maso napolnimo vrečko za zmrzovanje. Nato odrežemo rob vrečke in v pekač, na pekopapir vlivamo malo v poljubno velikih krogih. Pečico segrejemo na 200°C in vstavimo pekač. Pečemo 10 minut na 200°C. Po 10 minutah jih vzamemo ven. Blazinice ne smejo biti trde. Biti morajo poltrde. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase. Iz mase dobimo 450 - 500g pasjih blazinic.
RECEPT JE MOJ.
(sam sem ga tudi pekel in pridejo odlično)
SLIKE: