Čestitke Kevin! veliko fotkaj, izkoristi ga!^^ a smem vprašat koliko si dal za njega?(:
Sicer pa pravijo da je nikon lažji za uporabo kot canon, sploh za začetnike.
Sicer pa pravijo da je nikon lažji za uporabo kot canon, sploh za začetnike.
Pojdi na stran : 1, 2, 3, 4
HVALA -> KLIK <- tukaj sem vzelKaja* je napisal/a:Čestitke Kevin! veliko fotkaj, izkoristi ga!^^ a smem vprašat koliko si dal za njega?(:
Kim* je napisal/a:Dejansko šele ko si dolgo lastiš obe znamki lahko primerjaš no, če ga enkrat ali dvakrat sprobaš za kako urco še ne pomeni da si izvedel dovolj da lahko primerjaš. Navadiš se na vsakega in tako so ti pri nasprotnem itak tipke čudno postavljene in ti je meni težji za uporabo, meni osebno je dosti bolj pregledno pri Nikonu in tudi razporeditev tipk se mi zdi boljša, ne morem pa reči da je tako res ali pa sem pač navajena In tudi to da so Canon objektivi cenejši ne drži, nižji rang koliko sem jaz gledala res (50ka recimo) ampak s ceno so tudi razlike manjše in pri objektivih višjega cenovnega ranga znajo biti Nikon krepko cenejši ;P In ja, za nas je verjetno res bolj dostopen Canon ker pač ne gledaš najdražje objektive, pa pri Nikonu tudi niso razlike takoo hude, sploh če malo pobrskaš, ujameš kako akcijo ali naročiš prek kake spletke je razlika minimalna ;p Sicer pa, če kupiš novejši model (v njenem primeru 700d) ga kasneje tudi dosti lažje prodaš če se odločiš za menjavo, kot pa starejšega . (pa Kevin, če imaš fotič par dni še ne pomeni, da lahko garantiraš da bo zadovoljna, potrebe so različne, in na začetku ti še mogoče zadostuje, ko pa širiš svoje znanje pa tudi ugotavljaš da rabiš več).
Pomoje za ne toliko več kot stane d5200 dobiš d7000, je mogoče bolje gledati že v štartu kaj takega, naučiš se hitro in verjetno tudi ne ''prerasteš'' tako zlahka
ker to pač ni odvisno od firme ampak modela jooj :"D In če bi imel nikon dslr v rangu 650d bi verjemi da bil zadovoljen. No ampak ocitno je dober fotič odvisen samo od tega ali si privrženec rumenih ali rdečih in igra pri enih predvsem firma vlogo ^.-Kevin je napisal/a:Razumem te popolnoma Ampak sem imel prej nikona - že na začetku mi ni bil všeč! čeprav je bil novi ni blo tistega zadovoljstva in iskre! Pri meni je tak, da če sem navdušen nad nečim bo tak ostalo
Nika. je napisal/a: Se pa še morem marsikaj naučit da izkoristim vse kaj fotoaparat ponuja. Na srečo mamo v šoli prav predmet pri katerem se učimo o fotografiji, tako teorije kot prakse.
iJazz je napisal/a:Nika. je napisal/a: Se pa še morem marsikaj naučit da izkoristim vse kaj fotoaparat ponuja. Na srečo mamo v šoli prav predmet pri katerem se učimo o fotografiji, tako teorije kot prakse.
A po novem so začeli na SŠOM tudi na fotografiji delati, haha?
Jaz nisem od te srednje šole odnesla skoraj nič. Edino kaj sem odnesla je, da sem bolj spoznala zaslonko, zaklopko in ISO, ampak tud ne nekaj ful. Sem se več sama doma preko interneta naučila. Me pa veseli, da uspejo tebe kaj naučit. (: To kaj sem se pa naučila pri fotografu (zdaj, ko delam preko študentske napotnice pri njemu) v roku enega tedna, pa se ne gre z ničemer primerjat. Spoznala sem studijsko fotografiranje, obdelavo (photoshop, lightroom), razne kompozicije, boljše sem spoznala nastavitve in tudi fotoaparat, naučila sem se uporabljati flesh (zunanji), postavljati fotoknjigo,... Šola se ne more primerjati s tem kaj se naučiš v "praksi". Sem skoraj sigurna, da ti profesorji nimajo niti pol toliko znanja kot pravi fotografi.
Nunu je napisal/a:Hvala vsem za nasvete.
Nika. super primerjava, očitno res ni razlike...
Kevin, cena bodyja 650 in 700 je sam 10€ razlike. Ni mi pa jasno to, zakaj enaki fotoaparati stanejo precej različno:
Tistega za 399 pa tako ni več na zalogi..
Nika. je napisal/a:Se mi je zdelo ja haha
Eh Čukalac se meni zdi da hoče nekaj razložit ampak ne zna.. Ne vem no.. Res upam da bom lahko dobla kako prakso ko bi se kaj s fotografijo ukvarjala (al pa kot si rekla na kaki tv, montaža se mi tudi zdi zanimiva). Drugače pa tipografije mamo 4ure na tedn (vaje in teorija), nasledni 2 leti pa bomo meli še več ur.. Bedno res, število ur bi moralo bit boljše razporejeno med predmeti kr to zdaj je brezveze ><
Tia* je napisal/a:Jaz imam Nikon L820 in je super za začetnike, zato sem ga tudi vzela. Drugače pa, ker ti iščeš canone je 600D kar kul, 650D, 70D, 700D,... Pogooglaj, res je veliko tega. (:
Imaš namen kupiti še zraven kakšen objektiv?
Drugače je pa tukaj nekaj fotk, posnetih z L820:
Kevin je napisal/a:Daj malo se pozanimaj preden napišeš. In Nikon D5100 je zrcalno refleksni in DEFINITIVNO boljši, le uporabljat ga moraš znat, kar pa ga ti ne znaš (prav in v celoti uporabit)...
Ti ne rabiš novega fotoaparata in boljšega objektiva ampak več znanja... tako da svojega nikona v roke in ga kunkretno preštudiraj ker je dovolj dober za tvoje potrebe...
Kevin je napisal/a:Anja o moj bog ... to je kompaktni fotoaparat! Na ta fotoaparat ne gre dati objektiva O.o
Daj malo se pozanimaj predenj napišeš. In Nikon D5100 je zrcalno refleksni in DEFINITIVNO boljši, le uporabljat ga moraš znat, kar pa ga ti ne znaš (prav in v celoti uporabit)...
Ti ne rabiš novega fotoaparata in boljšega objektiva ampak več znanja... tako da svojega nikona v roke in ga kunkretno preštudiraj ker je dovolj dober za tvoje potrebe...
Anja je napisal/a:Joj, Kevin samo zanimalo me je in tudi sem vprašala če gre objektiv gor, če si bral. In če nisi opazil se prav kar zanimam.
S tabo se je včasih res težko normalno pogovarjat ne, da bi začel z " o moj bog" in "napadi.
Novi objektiv pa za uporabo potrebujem. ZAKAJ? Ker ima tale premajhen kot (50 mm) in se moram pomikati k objektu, ne mislim pa menjavati objektivov, ampak rabim enega FUKSNEGA.
Nazadnje urejal/a Kevin Sre 10 Dec - 17:23:01; skupaj popravljeno 1 krat
Pojdi na stran : 1, 2, 3, 4