DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...

Join the forum, it's quick and easy

DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...
DOM ZA VSE PSE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse mešančke, rodovniške pse in mačke :)

Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 29 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 29 gostov

Noben

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 66, dne Sre 9 Okt - 6:18:11
Latest topics
» NAŠ JE PA TA TEDEN TAKO PRIDEN
ZAKAJ V PASJO ŠOLO EmptyPet 6 Feb - 20:03:56 by Žlička

» Črni laponski pes
ZAKAJ V PASJO ŠOLO EmptyČet 5 Feb - 20:43:31 by Žlička

» Mikrosporija
ZAKAJ V PASJO ŠOLO EmptySre 4 Feb - 19:11:53 by Anubis

» Prostata pri psih
ZAKAJ V PASJO ŠOLO EmptySre 4 Feb - 13:22:37 by Anubis

» Dva mlada psička iščeta stalen dom
ZAKAJ V PASJO ŠOLO EmptyNed 1 Feb - 22:22:28 by Žlička

» Čudovita zgodba
ZAKAJ V PASJO ŠOLO EmptyNed 1 Feb - 19:51:33 by Žlička

» Vprašanje za admine
ZAKAJ V PASJO ŠOLO EmptyPet 30 Jan - 23:08:10 by Anubis

» Hemangiosarkom
ZAKAJ V PASJO ŠOLO EmptyPet 30 Jan - 22:35:48 by Anubis

» Leptospiroza
ZAKAJ V PASJO ŠOLO EmptyPet 30 Jan - 21:47:05 by Anubis

You are not connected. Please login or register

ZAKAJ V PASJO ŠOLO

5 posters

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 1]

1ZAKAJ V PASJO ŠOLO Empty ZAKAJ V PASJO ŠOLO Pet 23 Jan - 17:01:36

Žlička

Žlička
Novinec
Novinec

Veliko ljudi je mnenja da se v pasji šoli uči pse samo sedi, tačko, itd. In da jih to lahko naučijo sami, nekateri so mnenja, da mučijo pse z poslušnostjo in od njih zahtevajo, da so roboti. Izgovorov zakaj ne v pasjo šolo ljudje najdejo na pretek, nekateri trdijo da je njihov bolj poslušen, kot pa tisti, ki je bil v pasji šoli. 
Dejstvo je da pasje šole ne učijo psov ampak lastnike. Ne učijo se samo trikcev in biti roboti ampak nas pripravijo na vsakodnevne situacije katere bodo prišle v prihodnosti, nas seznanijo z zdravstvenimi problemi, in pasjo telesno govorico. Skupaj se odpravijo na potep po mestu in najpomembnejše pse spoznamo z drugimi psi za nekatere je ravno pasja šola najboljša socializacija. Naučijo nas pravilne igre in pravilne kazni. Pozitivne lastnosti bi lahko še nekaj časa naštevala se pa zgodi da nekateri inštruktorji nimajo najboljšega znanja ali so mogoče osredotočeni samo na eno metodo, se najdejo tudi takšni ki imajo že 20 let ista prepričanja. Zato je zelo pomembno da že preden dobimo pasjega mladiča raziščemo tudi pasje šole povprašamo kakšne metode uporabljajo in se o njih pozanimamo. Zakaj to storiti še preden dobimo mladiča? Zato ker gre pasji mladič lahko v igralne urice z 3 mescom starosti. Prednost pasjih igralnih uric je, da se psi igrajo pod nadzorom, lahko so varno spuščeni saj so poligoni večinoma ograjeni, da nam že od samega začetka razložijo kako jih navaditi na čistočo, razložijo kako odmerjamo obroke, kako reagirati ob določenih situacijah, in dajo osnovne zdravstvene napotke nabolj pomembno pa je to da inštruktor lahko spozna vašega psa in njegove težave tako najboljše odpravi že v začetku. Nato sledijo mala šola, A izpit, BB-H izpit, C  izpit in IPO potem pa so tu še ostali šport kot so nap. agillity, rally obediance več o teh športih je v temah namenjene njim. 
Pod vodstvom dobrega inštruktorja je psom pasja šola največje veselje saj skoraj ni psa ki ob pozitivnem delu z lastnikom nebi užival, to da lahko svojega psa doma boljše naučimo ni res saj svojih napak sami ne vidimo, pa tudi za nas je zabavno saj se lahko kljub temu da je to nas 3 pes naučimo veliko novega in poučnega.ZAKAJ V PASJO ŠOLO Nlad0x
Vir slike:https://positively.com/dog-training/methods-equipment/training-methods/clicker-training/

2ZAKAJ V PASJO ŠOLO Empty Re: ZAKAJ V PASJO ŠOLO Pet 23 Jan - 17:20:00

airedale10

airedale10
Vajenec
Vajenec

Lepo napisano. Smile Jaz žal živim na (kinološko in tudi drugače) popolnoma nerazvitem področju in imamo pri nas eno šolo ki mi niti malo ne odgovarja, v tolikšnem radiju da bi se še lahko vozila pa tudi ni nobene ki bi mi bila res v redu in kamor bi zaupala psa. Mi je 1 inštruktor že popolnoma uničil psa, drugi pa sicer ni bil slab, ampak z nama neustreznimi metodami, kar tudi ni prineslo čisto ničesar dobrega. Tako da od takrat naprej samo še online tečaji pri preverjeno dobrih inštruktorjih. Smile

3ZAKAJ V PASJO ŠOLO Empty Re: ZAKAJ V PASJO ŠOLO Pet 23 Jan - 17:22:59

Kaja*

Kaja*
Vajenec
Vajenec

V pasji šoli se ne učiš trikcov kot so daj tačko in to? Smile Vsaj na KD Maribor v pasji šoli ne.
Sicer pa lepo napisano!

4ZAKAJ V PASJO ŠOLO Empty Re: ZAKAJ V PASJO ŠOLO Pet 23 Jan - 17:45:36

Žlička

Žlička
Novinec
Novinec

Ja jaz sem imela tačko za tikec po izbiri mislim, da je to v mali šoli. Mislim, da je klub parim slabim inštruktorjem še vseeno treba opozoriti na prednosti šolanja sam mislim, da smo s pomočjo medijev in njihov oddaj pri vzgoji stopili korak nazaj, ker vsak prebere knjigo od nekoga pogleda še par oddaj in misli da lahko to brez pomoči ustvarja doma. Na žalost se pri taki vzgoji hude napake pokažejo pri psih ko dopolnijo 2 leti ali več in se ljudje potem ne odločajo več za pasje šole saj mislijo da so psi prestari. čeprav ima vedno več pasjih šol tečaje za odrasle pse. druga napaka pa je ko imajo psi že določene negativne lastnosti in jih potem ljudje rešujejo na lastno roko ali po metodi, ki so jo videli po televiziji, tukaj lahko situacija postane zelo nevarna. Airedale10 kako pa zgledajo te online tečaji? Pa da nebo pomote nočem mešati tečajov pa tudi kvalitetnih oddaj z zgoraj opisanim, ker zgornje leti le na eno oddajo in razne youtube strokovnjake.

5ZAKAJ V PASJO ŠOLO Empty Re: ZAKAJ V PASJO ŠOLO Pet 23 Jan - 19:25:54

Pia

Pia
Vajenec
Vajenec

V pasji šoli se ne učiš trikcov kot so daj tačko in to? Vsaj na KD Maribor v pasji šoli ne.

To je pa zelo čudno. Očitno si hodila v drugo malo šolo (glede na to, da obstajata dve ob dveh terminih pri različnih inštruktorjih). Pri nas smo delali še bolj zakomplicirane trike kot pa samo sedi in tačko, ki ju je večina že tako ali tako znala - je bil pa poudarek tudi na trikih in ne toliko na sami poslušnosti. Pa tudi druge stvari kot so agility (prilagojen mladičem seveda), odpoklici iz različnih (zanimivih) situacij, pravilno igro s psom in tudi igro z drugimi psi ipd. Meni se zdi, da je taka mala šola res najboljša, zanimiva za lastnika in tudi psa:)

6ZAKAJ V PASJO ŠOLO Empty Re: ZAKAJ V PASJO ŠOLO Pet 23 Jan - 19:41:11

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Odlično napisano Very Happy

https://domzavsepse.forumsl.net

7ZAKAJ V PASJO ŠOLO Empty Re: ZAKAJ V PASJO ŠOLO Pet 23 Jan - 21:02:57

Kaja*

Kaja*
Vajenec
Vajenec

Pia je napisal/a:
V pasji šoli se ne učiš trikcov kot so daj tačko in to? Vsaj na KD Maribor v pasji šoli ne.

To je pa zelo čudno. Očitno si hodila v drugo malo šolo (glede na to, da obstajata dve ob dveh terminih pri različnih inštruktorjih). Pri nas smo delali še bolj zakomplicirane trike kot pa samo sedi in tačko, ki ju je večina že tako ali tako znala - je bil pa poudarek tudi na trikih in ne toliko na sami poslušnosti. Pa tudi druge stvari kot so agility (prilagojen mladičem seveda), odpoklici iz različnih (zanimivih) situacij, pravilno igro s psom in tudi igro z drugimi psi ipd. Meni se zdi, da je taka mala šola res najboljša, zanimiva za lastnika in tudi psa:)
Mene je imela Dunja. Sicer sem v malo šolo hodila pred petimi leti Razz Ampak mi res nič nismo na trikcih delali. Samo polek, sedi, prostor, odpoklic, igra ipd. Smile

8ZAKAJ V PASJO ŠOLO Empty Re: ZAKAJ V PASJO ŠOLO Pet 23 Jan - 21:19:59

Pia

Pia
Vajenec
Vajenec

Kaja*; No, ker mene je imela Tina & Co. Razz Dunja mislim, da ima še vedno malo šolo (ali pa je vsaj takrat še imela), ampak ob drugačnih terminih.

9ZAKAJ V PASJO ŠOLO Empty Re: ZAKAJ V PASJO ŠOLO Pet 23 Jan - 23:32:33

airedale10

airedale10
Vajenec
Vajenec

Žlička je napisal/a:Ja jaz sem imela tačko za tikec po izbiri mislim, da je to v mali šoli. Mislim, da je klub parim slabim inštruktorjem še vseeno treba opozoriti na prednosti šolanja sam mislim, da smo s pomočjo medijev in njihov oddaj pri vzgoji stopili korak nazaj, ker vsak prebere knjigo od nekoga pogleda še par oddaj in misli da lahko to brez pomoči ustvarja doma. Na žalost se pri taki vzgoji hude napake pokažejo pri psih ko dopolnijo 2 leti ali več in se ljudje potem ne odločajo več za pasje šole saj mislijo da so psi prestari. čeprav ima vedno več pasjih šol tečaje za odrasle pse. druga napaka pa je ko imajo psi že določene negativne lastnosti in jih potem ljudje rešujejo na lastno roko ali po metodi, ki so jo videli po televiziji, tukaj lahko situacija postane zelo nevarna. Airedale10 kako pa zgledajo te online tečaji? Pa da nebo pomote nočem mešati tečajov pa tudi kvalitetnih oddaj z zgoraj opisanim, ker zgornje leti le na eno oddajo in razne youtube strokovnjake.
Se čisto strinjam s celotnim postom. Smile Je pa res da še vedno je zame osebno boljše delati pač malo po yt ''strokovnjakih'', po knjigah, z nasveti preko forumov in pa predvsem z razmišljanjem, z zdravo kmečko pametjo Razz in poslušanjem psa, kot pa da slepo poslušaš nekega slabega inštruktorja. Glede online tečajev je različno, ampak v glavnem je tako da je v neki ''učilnici'' (spletna stran) več oseb, inštruktor enkrat tedensko/parkrat mesečno ali kakorkoli objavi vajo in navodila, ti pa to doma delaš, se snemaš, pošlješ video inštruktorju, on opozarja na napake in svetuje, lahko kaj sprašuješ in vse. Smile Je pa tako s tem, vsaj za tista dva na katerih sem bila jaz govorim no. Super je, če se resnično resno odločiš da boš delal in res delaš, se snemaš, sprašuješ... Ker na koncu se vidi da 3/4 prijavljenih niti enkrat ne objavi ničesar. Jaz na prvem tečaju sem objavljala edina, pa nas je bilo 6 v skupini (in potem je še mene minilo da se tam sama z inštruktorico pogovarjam). Na drugem pa sem sama svoje sposobnosti in čas malo precenila in mi sploh ni uspelo se več voziti na oddaljen poligon in še vse posneti, tako da sem ravno ene 2 posnetka poslala in potem zaključila z vsem skupaj, ker sem ugotovila da to ni za naju. Ampak je bila to moja napaka da sem se sploh prijavila in imela previsoka pričakovanja, namesto da bi prej razmislila, s tečaji samimi ni bilo nič narobe. Smile

Glede trikcev: odvisno, katero metodo uporablja inštruktor. Če uporablja kliker metodo, so trikci ena ključnih stvari, na katerih se dela, saj razvijajo sodelovanje z vodnikom, občutek za telo, samokontrolo... Če pa se dela samo neka klasična poslušnost, kar je meni osebno sicer mimo, potem pa se res uči samo tačka in podobni enostavni triki, ravno da nekaj je. Ampak saj zato pa imamo tako ogromno inštruktorjev, da si vsak izbere metodo, ki mu odgovarja. Smile

Sponsored content

Nazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 1]