Kateri se vam zdijo najboljši, katere delate z vašimi psi? Seveda je vsak trik tudi vaja za moč, ravnotežje in koordinacijo, ampak tu imam v mislih tiste, ki še posebej poudarjajo to. Bi potrebovala še kaj idej, ker se mi zdijo ti trikci resnično dobri za to, da se pes zaveda svojega telesa (kar je ključ za vse trikce, poslušnost in športe) in tudi zavarujejo pred poškodbami.
Za začetek se jih bom probala jaz nekaj spomnit, upam da me boste dopolnili:
- osmice in slalom med nogami - naprej in nazaj
- kroženje okrog vodnika - naprej in nazaj
- hoja nazaj
- vrtenje na mestu
- prosi (+ razni triki v tem položaju, npr. premikanje tac, glave, držanje nečesa med tacami/na ali v gobčku, premikanje naprej --> pingvin...)
- skok v zrak, skok skozi obroč iz rok, skok čez nogo, skok na hrbet, skok na vodnikova stopala
- dvigovanje posameznih tac
- dvigovanje dveh stranskih/diagonalnih tac
- pivotiranje
- šepanje na eno ali dve taci
- hitre menjave položajev (sedi-prostor-stoj-prosi-priklon itd.)
- stoja na sprednjih tacah in hoja v tem položaju
- hoja po zadnjih tacah
- hoja med vodnikovimi nogami s prednjimi tacami na stopalih
- hoja z vodnikom z zadnjimi tacami na stopalih
- hoja vstran
- vrtenje žoge naprej s prvimi tacami
- cavaletti
- hoja s križanjem tac/hoja z dvigovanjem prvih tac
- počepi
- vse 4 tačke v posodico
- prve tace na eno stopalo vodnika, zadnje na drugo in hoja tako
- stopanje na tarče - z vsako taco na eno
- pretegovanje - zadnje tace na mestu
- ''obešanje'' za nek predmet s prvimi tacami, držanje nekega predmeta (v prosi) s prvimi tacami in tudi ujemanje če vržeš predmet
- razne vaje na ravnotežnem disku in veliki žogi
Prosim da me dopolnete. Delate te trikce? Kako pogosto? Če koga zanima kako se nauči lahko pomagamo. Meni so ti trikci res super, se mi zdijo res ključni da se pes zaveda svojega telesa, da ima moč, ravnotežje in koordinacijo, kar je ključno za skorajda vse pasje športe in tudi v vsakdanjem življenju za moje pojme precej pomembno, če ne drugo z vidika zavarovanja pred poškodbami. Midva jih veliko delava, kar vsakodnevno, in je res lepo videti kako pes dobiva te veščine in lepo napreduje, proti temu da na začetku ni znal niti zadnje tace dvigniti ali se obdržati 1 sekundo v prosi.
Za začetek se jih bom probala jaz nekaj spomnit, upam da me boste dopolnili:
- osmice in slalom med nogami - naprej in nazaj
- kroženje okrog vodnika - naprej in nazaj
- hoja nazaj
- vrtenje na mestu
- prosi (+ razni triki v tem položaju, npr. premikanje tac, glave, držanje nečesa med tacami/na ali v gobčku, premikanje naprej --> pingvin...)
- skok v zrak, skok skozi obroč iz rok, skok čez nogo, skok na hrbet, skok na vodnikova stopala
- dvigovanje posameznih tac
- dvigovanje dveh stranskih/diagonalnih tac
- pivotiranje
- šepanje na eno ali dve taci
- hitre menjave položajev (sedi-prostor-stoj-prosi-priklon itd.)
- stoja na sprednjih tacah in hoja v tem položaju
- hoja po zadnjih tacah
- hoja med vodnikovimi nogami s prednjimi tacami na stopalih
- hoja z vodnikom z zadnjimi tacami na stopalih
- hoja vstran
- vrtenje žoge naprej s prvimi tacami
- cavaletti
- hoja s križanjem tac/hoja z dvigovanjem prvih tac
- počepi
- vse 4 tačke v posodico
- prve tace na eno stopalo vodnika, zadnje na drugo in hoja tako
- stopanje na tarče - z vsako taco na eno
- pretegovanje - zadnje tace na mestu
- ''obešanje'' za nek predmet s prvimi tacami, držanje nekega predmeta (v prosi) s prvimi tacami in tudi ujemanje če vržeš predmet
- razne vaje na ravnotežnem disku in veliki žogi
Prosim da me dopolnete. Delate te trikce? Kako pogosto? Če koga zanima kako se nauči lahko pomagamo. Meni so ti trikci res super, se mi zdijo res ključni da se pes zaveda svojega telesa, da ima moč, ravnotežje in koordinacijo, kar je ključno za skorajda vse pasje športe in tudi v vsakdanjem življenju za moje pojme precej pomembno, če ne drugo z vidika zavarovanja pred poškodbami. Midva jih veliko delava, kar vsakodnevno, in je res lepo videti kako pes dobiva te veščine in lepo napreduje, proti temu da na začetku ni znal niti zadnje tace dvigniti ali se obdržati 1 sekundo v prosi.