DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...

Join the forum, it's quick and easy

DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...
DOM ZA VSE PSE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse mešančke, rodovniške pse in mačke :)

Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 22 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 22 gostov

Noben

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 66, dne Sre 9 Okt - 6:18:11
Latest topics
» NAŠ JE PA TA TEDEN TAKO PRIDEN
Border Collie - Page 4 EmptyPet 6 Feb - 20:03:56 by Žlička

» Črni laponski pes
Border Collie - Page 4 EmptyČet 5 Feb - 20:43:31 by Žlička

» Mikrosporija
Border Collie - Page 4 EmptySre 4 Feb - 19:11:53 by Anubis

» Prostata pri psih
Border Collie - Page 4 EmptySre 4 Feb - 13:22:37 by Anubis

» Dva mlada psička iščeta stalen dom
Border Collie - Page 4 EmptyNed 1 Feb - 22:22:28 by Žlička

» Čudovita zgodba
Border Collie - Page 4 EmptyNed 1 Feb - 19:51:33 by Žlička

» Vprašanje za admine
Border Collie - Page 4 EmptyPet 30 Jan - 23:08:10 by Anubis

» Hemangiosarkom
Border Collie - Page 4 EmptyPet 30 Jan - 22:35:48 by Anubis

» Leptospiroza
Border Collie - Page 4 EmptyPet 30 Jan - 21:47:05 by Anubis

You are not connected. Please login or register

Border Collie

+8
Nunu
LLort
Pia
airedale10
iJazz
iAsh
Kevin
ziva kai tobi
12 posters

Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down  Sporočilo [Stran 4 od 5]

76Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 22:09:40

Kaja*

Kaja*
Vajenec
Vajenec

Veliko psaren vzreja ''nenavadne'' barve, pa so delovna linija (: Sicer pa je prvo treba gledat na karakter, potem pa videz.
Jaz sem zelo zadovoljna, psica je krasna. Nima težav. Legl imajo res kr nekaj, ampak psarno imajo že kar dolgo. Se pa vidi da imajo res radi borderje in delajo to z veseljem.
Saj se vsak lahko umiri. Tudi delovna linija so nekateri leni, čeprav to zame ni delovna linija Razz Ampak če bi rada z njo delala agility bolj aktivno je zato vsekakor boljša delovna linija-ker so hitrejši in pa imajo veliko več energije. In pa pri drugih športih je mislim da podobno (: Sicer pa se razstavna linija po videzu ne razlikuje preveč od delavne: edino da imajo borderji razstavne linije krajše tace in daljšo dlako.

77Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 22:16:38

LLort

LLort
Novinec
Novinec

Ok hvala!
V vsakemu primeru, bom vzreditelju povedala kaj si zelim od pesa. Sam moram bedet, kateri vzreditelji znajo v nulo opisat svoje mladicke, da najdejo meni primernega. Seveda ce bo odstopanje v barvi, mislim da bom prezivela. Sedaj pa gledam na vse...

78Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 22:19:59

Kaja*

Kaja*
Vajenec
Vajenec

Ampak tudi če ti vzreditel v nulo opiše psa se ne moraš ravno odločiti če ti ustreza ali ne Razz najprej se moreš pozanimat o pasmi, potem o psarni s katere hočeš vzeti psa nato pa je najboljše da greš mladiče pogledat in gledaš na karakter, potem pa komaj na izgled (:

79Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 22:29:43

LLort

LLort
Novinec
Novinec

Se bo vzreditelj odlocil kateri mi ustreza, ce mi sploh kaki. Takrat mi bo pomembno samo da ima 4 tace, rep in dlako.

80Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 22:35:21

Kaja*

Kaja*
Vajenec
Vajenec

Hočem ti povedat to da ko boš imela leglo že zbrano, se boš odločila sama za mladiča. Kaj ti pomaga od vzreditelja mnenje takrat, saj tudi on neve v kakšne pse se bodo razvili Razz

81Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 22:49:57

Nunu

Nunu
Novinec
Novinec

Dejansko lahko vzreditelju poveš kake razmere imaš doma, kaj želiš od psa, kak karakter ti ustreza itd. Vsaj v psarni Nice of you to come by je tako.

82Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 22:53:48

iJazz

iJazz
Moderator
Moderator

Jaz sem pri Raa avstralskih ovčarjih tudi imela takšno izkušnjo, da sem povedala kaj pričakujem od psa in kakšen karakter si žalim. Nato mi je vzrediteljica povedala kakšne karakterje kažejo mladički (z njimi je opravila karakterni test) in mi tudi svetovala katerega mi priporoča. Sem se pa potem lahko sama odločila katerega bom vzela. (:

Poznam pa psarno avstralskih ovčarjev, pri kateri vzrediteljica na podlagi tvojih želj sama izbere katerega mladička dobiš.

http://kjara-kocbek-animalphotography.weebly.com/

83Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 22:56:25

ziva kai tobi

ziva kai tobi
Moderator
Moderator

LLort še ena dobra psarna po mojem mnenju. Vendar se velja še malo pozanimati o  flyline

http://spiridomkaiser.weebly.com/spiridom-kaiser.html

84Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 23:05:08

LLort

LLort
Novinec
Novinec

Sej razumem dase za mladicka ne ve kak bo ko je odrasel. Sam na podlagi tega kar kaze bom izbrala ali vzreditelj meni. Veliko je tudi v vzgoji. Verjamem pa, da noben ne bo ze pri svojih 7h tednih pobiral krompir, kar si zelim pri odraslemu psu.
Hvala ziva, bom pogledala.

85Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 23:09:00

Kaja*

Kaja*
Vajenec
Vajenec

Vem da lahko poveš kaj ti ustreza itd. ampak meni  še vedno najbolj ''ugaja'' ko si mladiča sam zbereš, ko vidiš od vseh karakter. Pač če jih imaš prit možnost pogledat. Tudi vzreditel lahko zgreši pri izbiri(: vzgoja je pa potem odvisna od tebe. Kaj točno pa misliš z tem 'pobiral krompir'? Kak so ti to predstavljaš, prosim razloži ker ne razumem čisto Very Happy

86Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 23:15:31

LLort

LLort
Novinec
Novinec

Jah da ga js izkopjem, on pa odnese v posodico. Pa luknje bi mi tut pomagal kopat na ukaz za sajenje zelenjave. Miljone malih del je na vrtu, rabim pomocnika

87Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 23:19:10

ziva kai tobi

ziva kai tobi
Moderator
Moderator

Hehe...dobra ideja..vendar po mojem mnenju lahko to naučiš kateregakoli psa ne glede na pasmo. Razlika je le čas v dojemanju vedar tudi to ni nujno, ker znajo tudi borderji biti izjemno trmasti na trenutke (vsaj moj je tak).

88Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 23:42:47

LLort

LLort
Novinec
Novinec

Hja to da lahku naucim katerega koli pesa ze vem. Sam rabim takega pesa, ki bi to lahko delal po eno uro na dan, mislim da vsak tega ne zmore

89Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 23:44:25

iJazz

iJazz
Moderator
Moderator

Sicer je border tema, ampak si pisala, da se bolj nagibaš k razstavnemu avstralcu, kateri ti tega sigurno ne bo počel eno uro na dan. Razz

90Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Ned 23 Nov - 23:55:58

LLort

LLort
Novinec
Novinec

Zakaj pa ne? A nimajo dovolj razvitih mentalnih sposobnosti? A rasztaven BC bi lahko to pocel vsaj eno uro na dan?

91Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Pon 24 Nov - 11:37:21

Lee

Lee
Vajenec
Vajenec

Delovni psi imajo večjo voljo do dela (so bolj vztrajni, več energije imajo...) - za to so tudi vzrejeni, razstavni so pa večinoma vzrejeni za razstave . Mislim, da bi ti delovni prej 1 uro "pobiral krompir" in s tabo tekal 1-2 uri kot si omenila v eni izmed tem. Wink
Če dam ene par primerov. Poznam eno razstavno psico, ki 2x skoči za frizbijem potem pa se ji več ne da, delovni pa bi še kar naprej lovil. Tudi na tekmovanjih iz frizbija in agility-ja je več delovnih. ampak to seveda ne pomeni, da razstavnih ni. Smile
Obstajajo pa seveda izjeme. Mislim pa, da se pri 2 mesečnem mladiču težko opazi, če bo kot odrasli drugačen od ostalih. Lahko da je v leglu najbolj miren, ko odraste pa je pravi divjakec Razz

92Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Pon 24 Nov - 12:15:23

ziva kai tobi

ziva kai tobi
Moderator
Moderator

Se strinjam s tabo Lee.

Že samo za primer. Kai prihaja iz dokaj delovnega legla. Vzrediteljica mi je rekla, da je moj eden najbolj mirnih in se zelo rad crklja in ne nori tako kot ostali, težava se pojavi le pri hranjenju, kjer je pri posodi bolj dominanten. Napaka. Takoj, ko sva prišla domov, in takoj, ko je sploh dojel kaj se mu je zgodilo, ko se je res razigral in je imel 100% mojo pozornost, je podivjal (v pozitivnem smislu), le pri posodi je bilo res nekaj dominance, če je bil še drugi pes zraven, še vedno je, vendar sva to težavo omejila na mejo sprejemljivega.

Poanta tega je, ni vsak mladič tak kot se kaže v krdelu svojega legla. Včasih njegove lastnosti pridejo do izraza šele takrat, ko ima 100% pozornost nekoga, ki mu lahko pokaže svojo naklonjenost in vse vragolije, ki si jih umisli.

93Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Pon 24 Nov - 12:32:53

iJazz

iJazz
Moderator
Moderator

LLort je napisal/a:Zakaj pa ne? A nimajo dovolj razvitih mentalnih sposobnosti? A rasztaven BC bi lahko to pocel vsaj eno uro na dan?

Za borderje ne bom nič trdila, ker se ne spoznam na njih tako dobro.
Za avstralca pa mislim, da ti ne bo niti razstavna linija niti delovna tega delala eno uro na dan. Ne gre se za mentalne sposobnosti, ampak, da mu po 15. minutah več ne bo zabavno. Je bolj smiselno, če to eno uro razdeliš na 15 minut čez cel dan. (:

94Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Pon 24 Nov - 13:52:37

Lee

Lee
Vajenec
Vajenec

Jaz mislim celo, da se psa ne kupi, da ti pomaga na vrtu :silent:

95Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Pon 24 Nov - 13:54:24

ziva kai tobi

ziva kai tobi
Moderator
Moderator

No ja pa sej sm jst svojega za hec naučila, da mi je orehe iskou in jih nosil v košaro. Seveda vre učeno na klik in salamco ;-)

96Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Pon 24 Nov - 14:02:30

Lee

Lee
Vajenec
Vajenec

Naučiti se jih da skoraj vse, če imata oba veselje Very Happy

97Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Pon 24 Nov - 14:05:35

LLort

LLort
Novinec
Novinec

Mozno da bi bil delovni res boljsi za delo na vrtu. Me pa skrbi, ker imajo veliko nagonov, kar me zelo skrbi, ker bova vecinoma v gozdovih z ogromno srn. Velikokrat so tudi na vrtu.
Bom pa delo razdelila na vec manjsih intervale. Je tudi raznoliko. Ne vem pa kaj je narobe s tem da bi pes delal na vrtu? Sej ni to glani razlog da si ga kupujem. Bi bilo bolje ce bi me v pesjaku cakal?

Si bom vzela na znanje glede mladicev, hvala

98Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Pon 24 Nov - 14:07:44

ziva kai tobi

ziva kai tobi
Moderator
Moderator

Se strinjam. Meni se zdi veliko trapari zanimivih in če vem, da je fizično to stvar sposoben naresti bova po vsej verjetnosti prej kot slej to uresničila. Kajti Kai ima neverjetno voljo do dela. Na žalost pa vsega denarno ne zmorem za določene izpite, ki so plačljivi tako, da imava pač youtube, tuje izkušnje in imava tako domačo šolo.

99Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Pon 24 Nov - 14:11:54

Lee

Lee
Vajenec
Vajenec

Nič ni narobe če pes dela na vrtu. Glavno, da to ni njegova glavna naloga Wink

100Border Collie - Page 4 Empty Re: Border Collie Pon 24 Nov - 14:18:59

airedale10

airedale10
Vajenec
Vajenec

Še moje skromno mnenje kot popolne nepoznavalke borderjev, tako da imam samo okvirno mnenje o vsem skupaj. Smile Pa je res tako ogromna razlika med delavno in razstavno linijo? Mislim, a se vam zdi da za malo pomoči na vrtu, kar pomoje zmore skoraj vsaka pasma, potrebuješ delavno linijo, če drugače ne treniraš nobenega športa niti nič? Meni se to ne zdijo neke tako zahtevne naloge, da bi moral za to imeti delavno linijo, po mojem mnenju je vsak border sposoben delati 1 uro dnevno, z odmori seveda, in če je delo zanimivo, ni treba za to neke delavne linije. Smile Poudarjam pa, da nisem poznavalka, ampak samo logično razmišljam.

Pa še nekaj: pes ti ne bo kar sam od sebe pomagal na vrtu. V to, da bo on samostojno pobiral krompirje in jih brez igre in pregrizovanja odnesel v košaro, boš mogla vnesti kar nekaj truda (saj sam trik dati predmet v košaro je enotaven, ampak to izpiliti do končne verzije da pes brez vmesnih nagrad in povelij pobere eno vrsto krompirja pa je drugo). Niti ne misli da ti bo en mlad, igriv mladiček to delal. Imam občutek da imaš ti sedaj precej visoka pričakovanja, ampak vedi da v realnosti je potem marsikaj drugače, in se mi zdi da to delo na vrtu ne bo šlo tako enostavno, kot si ti zdaj predstavljaš. Se opravičujem če se motim. Smile

Aja, pa niti ne razmišljaj o tem da bi borderja ali aussija dal v pesjak, prav tako jaz to odsvetujem za katerokoli pasmo.

Sponsored content

Nazaj na vrh  Sporočilo [Stran 4 od 5]

Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next