Waaw Kjara Wi ima noro obarvanost! *o* Maš kako skupno slikco od Jazza in Wi? A so vsi v leglu tak veliki kot Jazz?
(ni mišljeno nesramno)

Anja je napisal/a:Torej Kevin zdi se mi, da za BOCA ali Aussija nisi ravno primeren.
NE želim izpasti kot contrtol freak, a imam občutek, da te bo ta nenadna zagnanost itak minila ko boš spet zagledal lepe azilske očkeKot si t storil pri Becci, pa čeprav odločen za Velikega švicarja.
Zakaj?
1. Si človek z zeelo majhno mero strpnosti.
Kar Becca ne naredi se že jeziš in sekiraš kaj si drugi mislijo, da ti ne bi sramote nardila.
Recimo se ne vsede v 1.2.3. poskusu nanjo kričiš ali vsaj močno povzdigneš glas.
Prosim priznaj, in jemlji kot dobronamerno.
Sem velikokrat zraven a sem raje tiho.
Glej, BOC in Aussie sta zelo občutljiva psa, in kolikor sem jih uspela spoznati jim tak način ne odgovatja oz. nekateri se celo bojijo in trmarijo.
Z Becco si vse počel čim hitreje, nisi ji dajal časa ki ga potrebuje, je iz zavetišča, kar ti je takrat rekel že Blaž če se spomniš.
Kadar te ne razume kaj želiš sem opazila, da si kar hitro povzdignil glas.
Opazovala sem vaju v zavetišču in takrat v varsrvu in parku, so bile stvari, za katere ti ti DVE pasmi srčno odsvetujem, VSAJ do nadaljega.
Tudi sam si priznal, da nimaš živcev, prosim premisli.
Aussie na prejšnji strani in Jazz sta skorsj identčna in če boš najdel super vzreditelje in ti bo vzreditelj velel, da ti karakterno v leglu odgovarja SAMO črno bel pes, oprosti DVOMIM, da boš šel čes to zagretost do blue merlov.
Zdi se mi, da če ti ne bi bil pes takoo poseben in vizualno všečen, se za tako športnega psa ne bi odločil,.
Recimo: Če bi imel samojed tako športni duh in karakter BI GA VZEL?Seveda ne, ker ni blue merl.
Želim ti povedati, da se mi zdi, da res samo siliš v barvo in NE zaradi samega karakterja, če razumeš.
A želiš si izstopati z videzom in brezhibnimi trikci zato si mi tudi rekel, da Becca NIKOLI ne bo kot od Žive KAI.
In si imel razočaran pogled glede trikcev, kevin tekmovalnost NI NIČ!
Prosim glej na SEBE, NA PSA in DOBROO premisli če je to pes, ki ti ustreza.
PROSIM razumi mojo zavzetost, pač obožujem pse in mi ni vseeno, je pa grozno dobronamerno mišljeno.
Anja je napisal/a:Saj vseeno, ni bilo pa mišljeno, ko se je drla na človeka ampak na primere ko ni želela sesti, čakati ipd.
Ma ok očitno se ne vidiš, slišiš...
Jaz tukaj nimam pravice govoriti tako, da bom utihnila
Moje spreminjanje pasem? Ker sem na realnih tleh vedno ugotovila, da pač niso zame.
Ok, zaključim.
Kaja* je napisal/a:Waaw Kjara Wi ima noro obarvanost! *o* Maš kako skupno slikco od Jazza in Wi? A so vsi v leglu tak veliki kot Jazz?(ni mišljeno nesramno)
iJazz je napisal/a:Se pa strinjam z Anjo. Oprosti Kevin, če zveni nesramno, ampak od kar govoriš o borderjih in aussie-jih vedno slišim samo barvo. Imam občutek, da sploh nič ne veš splošno o tih dveh pasmah. Če bi ju rad imel, bi se pomojem bolj poglobil v njo (karakter, linije, psarne, nagon, izgled, razlike, bolezni,..). Vsekakor pa aussie potrebuje nežno roko (kot je že Anja napisala), ker je tako navezan na lastnika. Hitro ti lahko zameri, pa je lahko posledica samo povzdignjen glas. Tudi stavek, da če bi ti karakter ustrezal, ampak barva ne, me je šokirala. Jaz sem si mladička rezervirala že, ko še se niti skotili niso in če bi bili samo črno beli, kaj potem? Če bi imel kdo takšen karakter kot Jazz, zakaj ga ne bi vzela? A bi ga imela kaj manj rada, ker ne bi bil merle? Ne. Je bolj naključno, da je Jazz red merle in to samo zato, ker sem si želela samčka. V leglu sta bila samo dva: Power in Jazz. Odločitev je padla takoj, ker je Jazz ves čas preživljal z mano, Power pa tacal po svoje. Pa mislim, da ti glede izbire mladička lahko Isa marsikaj pove. Ker je tudi ona hotela na začetku črno-belega, zdaj pa ima blue merla. Zakaj? Predvidevam, da zaradi karakterja.![]()
Zakaj se bi, ko pa ga dobim komaj čez recimo 10 let
Anja je napisal/a:Kaj pa kakšne slikce od Powerja ali ostalih iz legla, morda stašev?
Sorry firbec me mantra, se opravičujem če sem kje zgrešila ampak res spremljam toliko tem, forumov, da huh zamešam.
Nazadnje urejal/a Anja Ned 2 Nov - 14:42:15; skupaj popravljeno 1 krat
Nazadnje urejal/a Pia Ned 2 Nov - 15:13:21; skupaj popravljeno 1 krat
Similar topics