Anja je napisal/a:Torej Kevin zdi se mi, da za BOCA ali Aussija nisi ravno primeren.
NE želim izpasti kot contrtol freak, a imam občutek, da te bo ta nenadna zagnanost itak minila ko boš spet zagledal lepe azilske očke Kot si t storil pri Becci, pa čeprav odločen za Velikega švicarja.Zakaj?
1. Si človek z zeelo majhno mero strpnosti.
Kar Becca ne naredi se že jeziš in sekiraš kaj si drugi mislijo, da ti ne bi sramote nardila.
Recimo se ne vsede v 1.2.3. poskusu nanjo kričiš ali vsaj močno povzdigneš glas.Prosim priznaj, in jemlji kot dobronamerno.
Sem velikokrat zraven a sem raje tiho.
Glej, BOC in Aussie sta zelo občutljiva psa, in kolikor sem jih uspela spoznati jim tak način ne odgovatja oz. nekateri se celo bojijo in trmarijo.
Z Becco si vse počel čim hitreje, nisi ji dajal časa ki ga potrebuje, je iz zavetišča, kar ti je takrat rekel že Blaž če se spomniš.Kadar te ne razume kaj želiš sem opazila, da si kar hitro povzdignil glas.
Opazovala sem vaju v zavetišču in takrat v varsrvu in parku, so bile stvari, za katere ti ti DVE pasmi srčno odsvetujem,
VSAJ do nadaljega.Tudi sam si priznal, da nimaš živcev, prosim premisli.Aussie na prejšnji strani in Jazz sta skorsj identčna in če boš najdel super vzreditelje in ti bo vzreditelj velel, da ti karakterno v leglu odgovarja SAMO črno bel pes, oprosti DVOMIM, da boš šel čes to zagretost do blue merlov.
Zdi se mi, da če ti ne bi bil pes takoo poseben in vizualno všečen, se za tako športnega psa ne bi odločil,.
Recimo: Če bi imel samojed tako športni duh in karakter BI GA VZEL?Seveda ne, ker ni blue merl.
Želim ti povedati, da se mi zdi, da res samo siliš v barvo in NE zaradi samega karakterja, če razumeš. A želiš si izstopati z videzom in brezhibnimi trikci zato si mi tudi rekel, da Becca NIKOLI ne bo kot od Žive KAI.In si imel razočaran pogled glede trikcev, kevin tekmovalnost NI NIČ!
Prosim glej na SEBE, NA PSA in DOBROO premisli če je to pes, ki ti ustreza.PROSIM razumi mojo zavzetost, pač obožujem pse in mi ni vseeno, je pa grozno dobronamerno mišljeno.
Moj naslednji pes bo rodovniški, v to sem skoraj prepričan, ker si že dlje časa to prizadevam.
Govoriš, kar se je dogajalo pred pol leta, zdaj oprosti, ni več tako. In ne, ni blo na srečanju z Živo tako, takrat sem povzdignil glas, ker se je začela dreti na mimoidočega. To je moj način vzgoje in ga sprejmi, ker me ne boš spremenila. Neke stvari ti dam prav, te ti ne bom.
Ti si z Nalo delala vse popolno? HMMM, ne bi rekel, zdaleč ne. Tudi Becca je moj prvi pes in mislim, da imamo vsi težave s tem, še kako "literarno" podkovani. Tako, da ne mi s takimi naprej hodit - vsi delamo napake.
A sem rekel, da grem jutri ponj? Ne, čez 5 ali 10 let komaj - ko bodo pogoji.
Res jih nimam, ampak se trudim in izboljšujem. Ne moreš to v enem dnevu spremenit.
Ni res. Če bom v prihodnosti prišel k vzreditelju in mi bo pes karakterno odgovarjal, všečen pa mi ne bo - GA NE BOM VZEL. Gledam na vse. Torej bom dalje iskal. Enkrat bom dobil željeno.
To je realno - res ne bo, ker ni BOC. Priznam, da ne bo. Zakaj bi si sam sebi lagal, če vem, da ne more biti. In to ne pomeni, da tekmujem, ker te bi z Becco cel dan delal na trikih - pa ne. Sama veš, kakšen sem ko tekmujem.
Da, mi ustreza in takšna je moja odločitev. In psa si bom nabavil - ufff, kdaj komaj.
Pa spomni se, koliko pasem si ti menjala - vsak teden drugo. "Pa ta ni primerna ker to, pa to, ta isto ne, to hočem." Naslednji teden vseee obratno. Ja, smo ljudje, delamo napake.