DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...

Join the forum, it's quick and easy

DOM ZA VSE PSE
Pozdravljeni na forumu DOM ZA VSE PSE!

Če ste eden izmed prostovolcev, ki hoče pomagat živalim, se kaj novega naučiti in biti na tekočem z problemi v Sloveniji se regristrirajte. Registracija je preprosta in kratka, administrator pa bo odobril vaše sodelovanje na forumu v roku 24 ur.

Redni gostje priporočamo registracijo, saj boste s tem lahko pripomogli k koristnosti foruma in izrazli vaše mnenje. Je pa tudi koristna, saj boste odveščeni o novih objavah in lahko boste izražali vaše mnenje ter predloge Smile
Brez regristracije ne vidite:
- kotiček za člane,
- pasme psov,
- pasji videi,
- pasji triki, igre in še kaj,
- pasja prehrana (sodobna pasja kuharica),
- pasji športi,
- pasja oprema,
- nega psa,
- psarne,
- nakup psa,
- pasja vprašanja,
- klepeti,
- tekme,
- razstave,
- forumska srečanja,
- nagradne igre.

Vabljeni, živali nas potrebujejo, da smo nihov glas, ker same tega ne zmorejo...
DOM ZA VSE PSE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse mešančke, rodovniške pse in mačke :)

Kdo je z nami
Trenutno forum pregleduje 4 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 4 gostov

Noben

Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 66, dne Sre 9 Okt - 6:18:11
Latest topics
» NAŠ JE PA TA TEDEN TAKO PRIDEN
Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 EmptyPet 6 Feb - 20:03:56 by Žlička

» Črni laponski pes
Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 EmptyČet 5 Feb - 20:43:31 by Žlička

» Mikrosporija
Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 EmptySre 4 Feb - 19:11:53 by Anubis

» Prostata pri psih
Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 EmptySre 4 Feb - 13:22:37 by Anubis

» Dva mlada psička iščeta stalen dom
Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 EmptyNed 1 Feb - 22:22:28 by Žlička

» Čudovita zgodba
Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 EmptyNed 1 Feb - 19:51:33 by Žlička

» Vprašanje za admine
Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 EmptyPet 30 Jan - 23:08:10 by Anubis

» Hemangiosarkom
Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 EmptyPet 30 Jan - 22:35:48 by Anubis

» Leptospiroza
Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 EmptyPet 30 Jan - 21:47:05 by Anubis

You are not connected. Please login or register

Avstralski Ovčar [Australian Shepherd]

+11
Nika
LLort
Lee
aska
Kim*
momokika
Kaja*
airedale10
Pia
Kevin
iJazz
15 posters

Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down  Sporočilo [Stran 3 od 7]

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Skandal Beauty mi je tak lepa :O Nemorem si pomagat, da ne bi napisal

https://domzavsepse.forumsl.net

Pia

Pia
Vajenec
Vajenec

Važno, da je merle, ne. Razz haha
Drugače pa ja, forum je zato, da napišemo.

Nazadnje urejal/a Pia Ned 2 Nov - 15:39:54; skupaj popravljeno 1 krat

momokika

momokika
Novinec
Novinec

Pia vsi ti so krasni, ampak Simply Chocolate! *-*

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Pia je napisal/a:Važno, da je merle, ne. Razz haha
Drugače pa ja, forum je zato, da napišemo.

Ne bom komentiro tega :'D HAHA

iJazz

iJazz
Moderator
Moderator

Pia: Ja, eni so jo hoteli odpeljati, pa se je Vesna odločila, da jo bo vseeno obdržala. Drugače pa lepa razstavna linija. Ta psica na zadnji fotki je še mlada? Ali se meni samo tak zdi. Razz
Se pa vidi razlika med tem in Raa leglom. So pa seveda tudi ti psi katere si prilepila krasni. <3

http://kjara-kocbek-animalphotography.weebly.com/

Gost

Anonymous
Gost

Simply Chocolate  💥 💥
Veš ono ko ti je pes tak všeč, da solzne oči dobiš?
Ok, jaz sem posebna hahaha.

Kaja*

Kaja*
Vajenec
Vajenec

Kjara maš mogoče kako skupno sliko od Jazza in te psice: http://shrani.si/f/7/Me/2TUYc0BP/img1918-1x.jpg ?(:

airedale10

airedale10
Vajenec
Vajenec

Samo eno vprašanje, Kevin (v drugo se niti ne mislim vtikati in se spuščati na nek osebni nivo ker te ne poznam v živo Smile): zakaj se Becca ne more primerjati z borderji pri trikcih? Tu pa res ne vidim povezave. Za moje pojme je pri poslušnosti, trikcih in ostalih aktivnostih, kjer je važna samo naučenost, ne pa fizična zmogljivost, pasma res nekaj čisto nepomembnega, če se pri učenju znaš prilagoditi svojemu psu (kar pomeni da ima bull verjetno drugačen način učenja kot border). Smile Dino je jazbečar, ki veljajo za trmaste in neučljive, malo kdo jih sploh uči trikov, fizično so dosti bolj omejeni kot psi Beccine konstitucije, pa še vedno zna kar dosti trikov in mislim da bi se lahko če bi jaz trdno delala brez težav primerjal z borderjem (s tistimi ki imajo lastnika na moji ravni, ki niso ravno ne vem koliko stari, ker računajte da sem jaz šele 1 leto nazaj začela resno delati z Dinotom, imam 15 let in je moj prvi pes). Sploh pa, a je res tako važno, koliko trikcev zna pes? Zakaj se mi zdi da je v zadnjem času tu tako ogromno tekmovalnosti? A ni važno to, da se s trikci učimo kako naš pes fukncionira, da se on nauči razumevati nas, da se nauči uporabljati telo, da razmišlja in dobiva moč, ravnotežje in koordinacijo, ne pa sama številka in to, če lahko katera pasma preseže borderja?

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Rebeka, govorim o tem, da je Kai mlajši od Becca in zna več. Ne govorim, da se po količini ne morava primerjati ampak po hitrosti učenja. Kai je mlajši pa zna več, ker je pač border in so zelo učljivi in motivirani Smile O tem govorim Smile

Glede tekmovalnosti pa sem itak zasledil, da je ja. Kot že napisano, če bi tekmoval, bi delal trike cel dan, sem tekmovalen, priznam. Samo tukaj ne tekmujem - zakaj bi? Smile

ok iz teme

Gost

Anonymous
Gost

Pa saj Becca še niti 2 leti ni stara hhah, , ok Kai je 17 mesecev? A kaj je to? Very Happy
Ne blefiraj haha Razz
Seveda vama lahko uspe Very Happy

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Saj ne govorim, da nama ne more Smile

Pia

Pia
Vajenec
Vajenec

iJazz je napisal/a:Pia: Ja, eni so jo hoteli odpeljati, pa se je Vesna odločila, da jo bo vseeno obdržala. Drugače pa lepa razstavna linija. Ta psica na zadnji fotki je še mlada? Ali se meni samo tak zdi. Razz
Se pa vidi razlika med tem in Raa leglom. So pa seveda tudi ti psi katere si prilepila krasni. <3

Aja, mogoče si mi pa nekaj v tem smislu že enkrat razlagala, ker se mi je zdaj zdelo ful čudno, da je ostala pri Vesni. lol
Ne, ta psica Zara je na sliki dejansko 18 mesecev stara. Smile

iJazz

iJazz
Moderator
Moderator

Kaja* je napisal/a:Kjara maš mogoče kako skupno sliko od Jazza in te psice: http://shrani.si/f/7/Me/2TUYc0BP/img1918-1x.jpg ?(:

Imam ja, samo je malo slabša fotka, ker je slikano v agility hali in je bilo že pozno zvečer. Razz

Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 397526_10200615246383425_403399062_n

Pia: Ja, mislim, da sem že nekje pisala to. Razz Drugače pa wow, nisem si mislila, da je 18 mescev stara. Ful dobro! Smile

Pia

Pia
Vajenec
Vajenec

Haha, kak je Jazz večji. Smile
Ampak mi dejansko Jazz veliko bolj avstralski deluje kot ta psica, sploh ne bi pomislila, da sta iste pasme. Razz

iJazz

iJazz
Moderator
Moderator

Ja, to sva ju z Danielo ravno zato tak postavili, da se vidi razlika v velikosti, haha. XD
Res je, že karakter ima bolj borderski. Ampak je pa svetovna psica. <3

Gost

Anonymous
Gost

Waw, sami posebneži! Very Happy

Ta psica je res nekako "bordrski" tip.
A ni ga čez Jazza Razz

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Zelooo sta lepa 💥

Kjara, koliko pa je ta psica stara?

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Torej Anja me je prepričala, da na forum to zapišem in tudi bom. Poskusil bom pojasniti vse nesporazume, upam, da me boste razumeli in, da ne bo kakšnega krega iz tega...

Torej;

Da boste razumeli, moja ljubezen do avstralskih ovčarjev izvira že kakšnih 5 let nazaj, ko sem jih srečeval znova in znova na morju. Vedno sem si mislil, da gre za mešančke, ker še takrat seveda nisem poznal pasme in nisem vedel nič o psih. No, kasneje sem začel raziskovat in našel border collia. Saj ga ni težko najti, ker je zelooo znana pasma. Mislil sem, da je to pes, ki sem ga videval na morju. Pozanimal sem se o njih in bil sem slep. Mislil sem, da lahko obvladam to njihovo hiperaktivnost. Ampak mi je marsi kdo hotel odpreti oči in ga nisem poslušal. Čez nekaj časa, sem pa prišel do spoznanja, da so borderji prevelik zalogaj zame. Še si jih močno želim ampak sem ugotovil, da to niso psi zame. Se opravičujem, da sem zgoraj tako termaril po svoje.

Ko sem pa spoznal Pio in Kirro pa sem ugotovil, da na morju sploh nisem videl borderja ampak avstralskega ovčarja. In začel sem se zanimati za njih. Mogoče v zgornjih postih o avstralskih ovčarjih zgleda, da nimam nič znanja, ampak sem dobro informiran.

Glede na to, da se odločam v prihodnosti zanj bi rad razjasnil kako si jaz to predstavljam.

Torej moji problemi so:

HITRA VZKIPLJIVOST: včasih je bila še veliko večja, ampak me Becca počasi uči, da z njo nikamor ne pridem. Vsak dan sem bolj strpen, čeprav se zelo počasi učim. A ne bi v nekaj letih to prešlo do take mere, da bi bil pripravljen brzdati svoje živce in biti umirjen in nerazdražljiv? Mislim, da do tega lahko pride - in pripravljen sem graditi na tem - že delam.

POMANJKANJE KONDICIJE/ASTMA: morda bi vsi rekli, da je to ovira. Z Becco se trudim, tekava na krajše razdalije, vedno bolj sem vzdržjiv in ni vrag, da astmatiki ne bi zmogli agilityja. Sicer se moja fizična kondicija počasi, ampak res počasi izboljšuje, sem pripravljen delat na njej. In tudi že delam.

NEUGODNI POGOJI ZA AUSSIJA: VEM, da jih še nimam, zato še ne razmišljam nanj. Dobro se pripravljam in informiram. Sicer živim na podeželju ampak moje trenutne finance niso primerne za takega psa. Ko se bom odselil, se bom odselil v blok. BRAL SEM, da avstralski ovčarji lahko živijo v bloku, če imajo dovolj psihično-fizične zaposlitve. Pripravljen sem trenirat agility, frizbi in še kaj in vem, da zmorem. Vsekakor bi psa poskušal vzgojiti v najboljši luči in preprečiti nastanek vseh neželjenih dejanj.

No, to so moje šibke točke. Zdaj pa barvne kombinacije, konstrukcija, linija...

Torej, kot že znano poznamo 6 barvnih kombinacij. Črni bi in tri color, rjavi bi in tri color, blue in red merle. Morda sem se narobe izrazil zgoraj. Jaz hočem imeti blue merla ampak, če mi je to onemogočeno - če ga v leglu ne bo ipd, sem pripravljen vzeti drugega psa. Večina avstralcev mi je všeč, ne pa vsi - tega ne morem trditi. Seveda, bi v leglu gledal na vse - karakter, aktivnost, konstrukcijo, zanimanje za okolico itd... REP, osebno priferiram dolgega. Ne maram obrezanih ali NBT.

Kaj pa njihove poglavitne lastnosti?

ŽIVAHEN - sem pripravljen vzeti v zakup. Kot zgoraj opisano, BI ZMOGEL.
NEŽEN ali OSTER - kot mladičku bi mu pri vzgoji nudil najboljše kar je možno in poskusil, da bi se nežnost kazala v večji meri kot ostrost.
DRUŽINSKI PES - to mi je ena najboljših lastnosti AOja.
DELAVEN - enako, sem pripravljen vzeti v zakup. Polek pasjih športov bi delala tudi trike.
NE SME ŽIVETI V PESJAKU - nikakor ne bi...
ŠČIPANJE - vem, da pri igri včipnejo dosti krat ampak to me ne moti, vem, da je to fiziološko.

LINIJA? Nagibam se bolj k rastavni liniji, ker so bolj umirjeni - ne rečem, da vsi obstajajo izjeme. Bi pa poiskal razstavno linijo z ne toliko dlake Smile

Zdravstveni problemi? - psa bom vzel iz takšnega legla, kjer bodo vsi testi narejeni - torej očesne bolezni, slušne, kolki, komolci, epilepsija - kar se pri njih najbolj pogosto pojavlja. 

PSARNE:
Osebno mi iz slovenije niso nobene všeč. Gledal sem Alpine river in imajo preveč kolkov B in preveč sumov na bolezni oči. Žal, tukaj ne odstopam.
Mi je pa všeč MI SOMBRA iz Avstrije in Puella fera iz Češke.

A niso lepi ti iz mi sombre? Very Happy :

Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 Louie_21-08-14_2
vir

Avstralski Ovčar [Australian Shepherd] - Page 3 Louie_Wiese1
vir

Srčno upam, da me boste zdaj razumeli in da ne bo spet kakšnega prepira.

iJazz

iJazz
Moderator
Moderator

Super, da si to napisal in vse pojasnil. (:
Všeč mi je, da si očitno resno začel o tem razmišljati. Tako, da pohvala iz moje strani. (:

Bi pa vseeno še nekaj pokomentirala in sicer: Napisal si, da se nagibaš k razstavni liniji. Super, mogoče tudi boljša izbira zate (glede okoliščin in tisto kaj si zgoraj napisal). Zato ne razumem kako si prišel na Mi Sombro? Pasmo spremljam že kar dolgo. Iz te vzreje poznam pse v real in tudi njihove lastnike. Je 100% delovna linija (izgled, karakter, nagon) in se žal po mojem mnenju ne more primerjati z kako razstavno psarno (ne rečem, da so slabše! Nikakor ne!). Hočem reči, da SO razlike in ti odsvetujem to psarno, če si prepričan v razstavno linijo. Iz Mi sombre so vsekakor lepi, ampak potrebno se je zavedati, da so pri z močnim delovnim in zaščitniškim nagonom. Ravnokar ena psica (sestrica od Aimee) išče nov dom, ker je enostavno preveč za lastnike. vsekakor ti predlagam, da o tem še dobro razmisliš. Ti psi se že močno nagibajo k borderju, kaj sem že omenila pri Aimee (ki je iz Mi Sombre).

Drugače bo pa Aimee 30.12. stara 4 leta.

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Kjara, najlepša hvala za pozitiven odziv! alt3 

Ja se zavedam, da so čista delavna linija. Nisem rekel, da se nagibam k nakupu pri njih, ampak sem preprosto mogel psico izpostaviti, ker je čudovita! Smile To je pač trenutno katere so mi všeč! Smile

Drugače pa če bo Puella fera še vzrejala - dvomim, bi morda vzel pri njej, ker ima tudi čudovite 💥

Pod psarne pa lahko nalepiš kakšne razstavne linije (psarne), ker jih sam nisem dosti našel :S

Kim*

Novinec
Novinec

Niti se mi ne ljubi vsega brat ampak ok sem malo preletela, če ti je kakšna pasma res res všeč ne gledaš toliko na zgled, sama vedno bolj gledam karakter + zdravje (in se enkrat zdravje). Itak da ne boš vzel če ti res ne potegne ampak ponavadi je tako, da če ti je pasma všeč so ti tudi predstavniki skoraj vsi (seveda so izjeme), mogoče pa to velja samo zame ? :"D Ker vem da pasme ki so mi res vsec in jih načrtujem v ne tako bližnji prihodnosti sem navdušena nad vsemi, seveda so mi ene barve /dolžine dlake ipd. bolj ampak hja, če si res želiš je to zadnja stvar ki ti je pomembna Smile

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Sem zgoraj vse razložil, kaj mi je pomembno Very Happy

Pia

Pia
Vajenec
Vajenec

Mene je tako kot Kjaro to z Mi Sombro malo zmotilo ... Okej, si tisto glede razstavna - delovna linija že pojasnil. Nekaj strani nazaj si napisal, da ti nek pes vizualno iz Raa ni všeč (ne vem za katerega mladiča je šlo), tukaj pa zdaj govoriš, da so ti psi iz Mi Sombre vizualno všeč, pa čeprav med Raa leglom in to psarno sploh ni tako velike razlike. Ti je iz Mi Sombre všeč samo ta psica/pes (glede na vir gre za enakega psa, aja pa kot vir se drugače prilepi spletno stran iz katere je slika vzeta in ne samo URL od slike) ali dejansko njihova linija in mladiči/psi?
Sicer pa pri negativnih lastnostih me je najbolj zmotila prva (kondicija in vse to se da še pridobit, pogoji si priznal, da zdaj niso dovolj dobri ...). Dokler ne boš dosegel, da popolnoma ne boš več vzkipljiv, si avstralca NE nabavi. Gre za zelo občutljive pse, problem je sploh pri psih, ki so bolj plašne sorte (tudi ta lastnost je pri avstralcih pogosta), ti potrebujejo še posebno vez med lastnikom ter popolno zaupanje in ne neko strahospoštovanje. Tega pa se da zelo hitro pridobit, ker so avstralci vdani psi, kljub napačnemu odnosu lastnika do njih. Na koncu boš razočaran samo ti, ker pes ne bo imel s tabo veselja delat. Fajn, da si to priznal, ampak upam, da se ne boš prenaglil pri nakupu psa predenj boš to lastnost odstranil.
Me veseli, da ti je všeč Puella Fera psarna - upam, da ne samo zaradi Kirre (en/dva oz. peščica pes iz psarne nikoli niso dovolj tehtni razlogi, da ti je neka psarna všeč), ampak upam, da se zavedaš, da se od tam psa zelo težko dobi. V Sloveniji pa sploh, mislim, da razen Kirre tukaj ni nobenega drugega psa.

Kevin

Kevin
Administrator
Administrator

Iz Raa legla mi samo ena psica ni všeč - preberi nazaj. Mi sombra pa ima malo več psov, ki so mi lepi. Puella Fero sem pregledal in mi je ogromno psov všeč Very Happy

PA NE PRETIRAVAJ PIA Very Happy

Pia

Pia
Vajenec
Vajenec

No, tak je pa že bolj logično. Ker po tem kaj pišeš se mi zdi, da si vedno malo razdvojen, zato pa raje vprašam.

PA NE PRETIRAVAJ PIA

Glede česa naj ne pretiravam? Wink

Sponsored content

Nazaj na vrh  Sporočilo [Stran 3 od 7]

Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next